Knut blir spiselig

Og serveres på fly fra Tyskland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Isbjørnen Knut har skapt feber i Tyskland etter at Berlin Zoo begynte å vise ham fram.

En halv verden har fulgt med sykdommer, oppvisninger, souvenirer, pluss det meste av pr-pakka som har fulgt i kjølvannet. Og trodde du det stoppet der, kan du revurdere med en gang.

Nå lanserer nemlig godterigiganten Haribo det nyeste tilskuddet til Knut-pakka, såkalt koselige Knut-kyss (Knuddel Knut\'sch).

- Ideen kom veldig raskt. Vi leste alle i avisene, og vi så at en liten isbjørn ble slått opp på hovedsidene flere dager på rad. Derfor gikk vi til eieren vår, Hans Riegel, og han bestemte seg øyeblikkelig for at vi skulle lage en type marshmallow med navnet koselige Knut-kyss. Den første ladningen var ferdig to dager etter det, forteller Haribo-talsmann Marco Alfter til nyhetsbyrået Reuters.

Den bringebærsmakende marshmallowen har ifølge Reuters blitt en umiddelbar slagssuksess i tyske supermarkeder. Haribo gir en prosentandel av overskuddet tilbake til Berlin Zoo, slik at Knut og de andre dyrene i parken også skal ha glede av suksessen.

- Vi har vært nødt til å doble bemanningen for å klare å møte etterspørselen, sier Alfter, og forteller at alle flypassasjerer som flyr et ikke navngitt tysk flyselskap får smake på Knut idet de border flighten fra den tyske hovedstaden.

KOSELIGE KNUT DELER UT KYSS: Godteriprodusenten Haribo kaster seg på Knut-hysteriet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer