- Knut får leve, vi lover!

Tyskerne slår ring om hele landets favorittbamse. Dyrehagen bombardert av epost.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I går satte prinsippfaste dyrevernere en alvorlig støkk i isbjørnfans verden over.

- Dyreparken må drepe ham. Å mate den med hånd er ikke forsvarlig, det er et alvorlig brudd på dyrevernslover, sa dyreverneren Frank Albrecht Albrecht til avisa Bild, som hadde forsidetittelen «Skal søte Knut drepes med giftsprøyte?».

Alberecht mente, i likhet med Wolfram Graf-Rudolf, sjefen ved en annen dyrehage, at den tre månder gamle isbjørnbabyen allerede har blitt for menneskelig og vil få adferdsproblemer resten av livet.

Men oppfordringene til å avlive Knut har, kanskje ikke helt uventet, falt i dårlig jord i Tyskland. Dyreelskere i hele landet har med et massivt brøl bedt de omtalte dyrevernerne om å holde klørne sine unna nasjonens kjæledegge nummer én, og i går demonstrerte små barn utenfor dyrehagen med plakater som «Knut må leve» og «Vi elsker Knut»

- Voksne er så slemme, det ville være veldig trist om lille Knut måtte dø, sier Celina (6) til Bild.

Alexander (4) påpekte på sin side at dyrevernere burde beskytte dyra i stedet for å drepe dem.

- De er kjempedumme, konstaterte han, ifølge den tyske tabloidavisa.

Dyrehagen i Berlin gikk i dag ut og satte en stopper for spekulasjonene. De ansatte der har i likhet med avisredaksjoner i hele Tyskland blitt bombardert med henvendelser til støtte for den hvithårede hjerteknuseren.

FÅR TROLIG LEVE: Ifølge dyrehagen er ikke dette det siste vi har sett fra isbjørnsjarmøren Knut. Alle foto: BERLIN ZOO/SCANPIX
FÅR TROLIG LEVE: Ifølge dyrehagen er ikke dette det siste vi har sett fra isbjørnsjarmøren Knut. Alle foto: BERLIN ZOO/SCANPIX Vis mer

- Vi har fått massevis av epost som uttrykker sympati for Knut. Dyrehagen selv har aldri vurdert å stede Knut til hvile. Det var rent oppspinn, vi ville aldri gjort det, sier sjefsveterinær Andreas Ochs ved Berlin Zoo til det tyske nyhetsbyrået DDP, ifølge Der Spiegel.

Men ideen om å gjøre slutt på de påståtte lidelsene til isbjørnen var ikke tatt helt ut av lufta. Før jul i fjor ble Hugo, en to dager gammel dovendyr-baby avlivet med en giftsprøyte i Leipzig Zoo - til høylytte protester. Det var trolig noe av årsaken til at de nådeløse utspillene i går ble viet enorm oppmerksomhet.

Men de kontroversielle fagfolkene er ikke på linje med alle sine kolleger.

- Vi vil avvise kraftig det å avlive ham som løsning, det ville bryte med dyrevernslovene, sier Thomas Pietsch, talsmann for organisasjonen «Fire Labber», til Bild.

- Knut får leve, vi lover!