- VI VAR HELDIGE:  Mor Gina Lund og sønnen Knut Frydenlund slapp fra terrordagen uten fysiske skader, men ble likevel rammet på på hvert sitt åsted. Begge har nære venner og kolleger som er borte. FOTO: ALEXANDER DAHLSTRØØM WINGER.
- VI VAR HELDIGE: Mor Gina Lund og sønnen Knut Frydenlund slapp fra terrordagen uten fysiske skader, men ble likevel rammet på på hvert sitt åsted. Begge har nære venner og kolleger som er borte. FOTO: ALEXANDER DAHLSTRØØM WINGER.Vis mer

Knut i kuleregn etter at mor unnslapp bombe

- Du må bli på Utøya, sa statssekretæren til bekymret AUF-sønn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En bilreparasjon som som var ferdig før tiden kan ha berget livet til statssekretær Gina Lund (49) i Arbeidsdepartementet sist fredag.

Drøyt to timer seinere lå sønnen Knut Frydenlund (22) i vannet utenfor Utøya med døde og sårede AUF-venner rundt seg mens massemorderen fyrte løs.

De er en del av det såkalte «Ap-dynastiet» som Anders Behring Breivik ville ramme. 22-åringens bestefar var utenriksministeren med samme navn.

- Heldige Begge berget livet uten fysiske skader.

- Vi vil ikke prate mer om dette akkurat nå. Vi er blant de heldige som fortsatt får være sammen, og det skal vi være nå. Vi har mistet kolleger og venner. Nå skal vi tenke på og støtte de som er frarøvet den muligheten, sier Gina Lund til Dagbladet.

Verkstedet ringte Hun bekrefter at hun var på jobb i 5. etasje i den såkalte S-blokka samme ettermiddag som bomben ble utløst klokka 15.20.

Ifølge Agderposten skulle hun ha ventet på kontoret til nærmere klokka 16. Først da skulle bilen være klar på å bli hentet på verkstedet.

Men verkstedet ringte om at den var ferdig tidligere, og dermed dro hun fra jobb før bygningen ble rasert.

Åtte mennesker døde i angrepet mot Regjeringskvartalet.

Ville dra hjem - Knut ringte meg fra Utøya, og ville dra hjem til Oslo for å være sammen med meg etter det som hadde skjedd. Men jeg sa at han bare måtte bli der, forteller Gina Lund til Dagbladet.

Hun bekrefter Agderpostens historie om at hun hun fikk en sms fra sønnen, der hun skjønte at noe var galt uten at hun visste hva det var.

Hun fikk ikke kontakt med sønnen.

- De gjemmer seg - Ikke ring! De gjemmer seg, var meldingen fra et annet familiemedlem på Utøya.

Hun og mannen Hans Jakob Frydenlund gjennomlevde noen timer i lidelse før de fikk vite at sønnen Knut var i live.

Klokka 06 lørdag kom han tilbake til hjemmet.

- Det var som å få han på nytt. Jeg er uendelig takknemlig, sier hun til Agderposten.