- Knut må dø

Dyrevernere mener det er feil å holde den lille hjerteknuseren i live.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Isbjørnungen Knut og tvillingbroren hans kom til verden sist desember, og var de første som ble født i Berlin Dyrepark på over 30 år. Da mora avviste de to, og tvillingbroren døde, bestemte dyrepasserne seg for å ta vare på Knut så han fikk leve.

«Cute Knut» er blitt en yndling, og hans historie har versert i flere europeiske aviser. Han er gladhistorien, om bjørnen som overlevde mot alle odds. Så, i dag, går dyreverner Frank Albrecht ut og sier at isbjørnungen må avlives.

- Dyreparken må drepe han, sier Albrecht i dagens Bild. Den tyske tabloidavisa har i dag forsidetittel «Skal søte Knut drepes med giftsprøyte?».

Albrecht forteller til avisa at måten Knut oppdras på sannsynligvis vil føre til at bjørnen får adferdsproblemer resten av livet.

- Å mate den med hånd er ikke forsvarlig, det er et alvorlig brudd på dyrevernslover, sier Albrecht ifølge AP.

- Ingen ekte bjørn

Også Wolfram Graf-Rudolf, sjef ved Aachen dyrehage, mener beslutningen om å holde Knut i live var feil.

- Jeg syns ikke det er forsvarlig at dyret blir fostret med flaske. Han kommer til å bli avhengig av mennesker, og ikke bli en «ekte» isbjørn, sier han ifølge tyske Spiegel.

Foto: REUTERS/ BERLIN ZOO
Foto: REUTERS/ BERLIN ZOO Vis mer

Men Graf-Rudolf er ikke enig i at Knut må avlives.

- Feilen er allerede gjort. De burde hatt mot til å ta livet av han tidligere, sier han.

Ventet dag

Dyreverner Albrechts utsagn har ført til reaksjoner i Tyskland, også blant topp-politikere. De Grønnes Udine Kurth mener forslaget er «fullstendig uakseptabelt», og Petra Pau fra Venstre er opprørt. Hun viser til en annen bjørn, «Bruno», som ble avlivet sør i Tyskland i fjor. Avlivingen skapte sterke reaksjoner den gang, og Pau mener denne bjørnen bør få en annen skjebne.

- Berlin er ikke Bayern. Derfor skal Knuts liv bli bedre enn Brunos, sier hun.

Tyskerne venter nå i spenning på at Knut skal vises fram for første gang. Det skal visstnok skje innen ti dager.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer