<strong>I FRONT:</strong> Knut Arild Hareide i fronten sammen med Vidar Tellefsen, leder for aksjonsgruppa på sykkel langs E18.

FOTO:PER FLÅTHE/DAGBLADET
I FRONT: Knut Arild Hareide i fronten sammen med Vidar Tellefsen, leder for aksjonsgruppa på sykkel langs E18. FOTO:PER FLÅTHE/DAGBLADET Vis mer

Knut og Fabian skremt på E18

Politikertoppene Knut Arild Hareide og Fabian Stang deler ikke politisk syn, men etter en sykkeltur langs E18 sammen er de enige i at dette er en vei de ikke ville sluppet sine barn utpå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| E18/BAMBLE (Dagbladet): - Hadde jeg hatt egne barn, ville ikke jeg sluppet dem ut på denne veien. Den er rett og slett farlig, sier Knut Arild Hareide (KrF).

<strong>SVETT SKREKK:</strong> Fabian Stang (til høyre) og Knut Arild Hareide (til venstre) sammen med aksjonsleder Vidar Tellefsen, forteller at turen langs E18 er en skremmende opplevelse.
FOTO: PER FLÅTHE/DAGBLADET
SVETT SKREKK: Fabian Stang (til høyre) og Knut Arild Hareide (til venstre) sammen med aksjonsleder Vidar Tellefsen, forteller at turen langs E18 er en skremmende opplevelse. FOTO: PER FLÅTHE/DAGBLADET Vis mer

KrF-politikeren, som leder Stortingets transportkomité, deltok sammen med Oslos ordfører Fabian Stang på sykkelaksjonen til Aksjonskomiteen for tryggere E18 gjennom Telemark, Trygg Trafikk og Landsforeningen for Trafikkskadde.

<strong>MATSTASJON:</strong> Bård Hoksrud (Frp) nærmer seg matstasjon på elektrisk sykkel.

FOTO: PER FLÅTHE/DAGBLADET
MATSTASJON: Bård Hoksrud (Frp) nærmer seg matstasjon på elektrisk sykkel. FOTO: PER FLÅTHE/DAGBLADET Vis mer

Målet er å få til en sammenhengende gang- og sykkelvei gjennom Telemark, der Bamble trolig har de største hullene.

<strong>SVINGER AV:</strong> Knut Arild Hareide og ordfører Jon Pieter Flølo svinger av fra trafikken på E18. FOTO: PER FLÅTHE/DAGBLADET
SVINGER AV: Knut Arild Hareide og ordfører Jon Pieter Flølo svinger av fra trafikken på E18. FOTO: PER FLÅTHE/DAGBLADET Vis mer

Og de var ikke alene. Bård Hoksrud (Frp) stilte til start sammen med Høyres unge stjerne, Torbjørn Røe Isaksen. I tillegg fant flere lokalpolitikere og ordfører Jon Pieter Flølo veien.

<strong>SKREMMENDE:</strong> Knut Arild Hareide og de andre deltakerne i sykkelaksjonen fikk oppleve tett og skremmende trafikk.

FOTO: PER FLÅTHE/DAGBLADET
SKREMMENDE: Knut Arild Hareide og de andre deltakerne i sykkelaksjonen fikk oppleve tett og skremmende trafikk. FOTO: PER FLÅTHE/DAGBLADET Vis mer

Hareide forteller om nærgående tømmertransport, og grøsser ved tanken på hvor små marginer syklende og andre myketrafikkanter langs E18 er.

- Stå sammen - Her må noe gjøres. Men jeg oppfordrer alle foreldre om å stå sammen for å en gang- og sykkelve. Det skal skje mye langs E18 i Bamble. En slik gang og sykkelvei vil ikke koste mye, forklarer Hareide.
 

Svett og skremt - Jeg er både svett og skremt etter å ha syklet på denne veien, sier Fabian Stang (H).

<strong>SJOKKERT:</strong> Knut Arild Hareide ble sjokkert over at en gang og sykkelvei ender i null og tvinger syklister ut på E18.

FOTO: PER FLÅTHE/DAGBLADET
SJOKKERT: Knut Arild Hareide ble sjokkert over at en gang og sykkelvei ender i null og tvinger syklister ut på E18. FOTO: PER FLÅTHE/DAGBLADET Vis mer

Osloordføreren valgte å komme for sent til sin venn, Stein Erik Hagens, bursdagsselskap for å delta på deler av aksjonen.

<strong>LIKE KJEKK:</strong> Anne Lise Johansen synes Knut Arild Hareide er like kjekk i levende live som på tv. Sjøl deltok hun for å teste om hjertet holdt etter en operasjon.

FOTO: PER FLÅTHE/DAGBLADET
LIKE KJEKK: Anne Lise Johansen synes Knut Arild Hareide er like kjekk i levende live som på tv. Sjøl deltok hun for å teste om hjertet holdt etter en operasjon. FOTO: PER FLÅTHE/DAGBLADET Vis mer

- Etter dette forstår jeg folks frykt for veien og behov for sikker vei for sine barn. Vi har det samme i Oslo. Men i Oslo har vi både arealknapphet og utfordrende tekniske løsninger. Når jeg sykler her, ser jeg løsninger hele veien. Det står utelukkende på vilje fra myndighetene, sier Fabian Stang.

Nifse opplevelser Etter at Fabian Stang fortsatte til Rimi-Hagens bursdagsfest på Røsholmen, fortsatte Knut Arild Hareide og rundt 30 andre medsyklister aksjonen. Det manglet ikke på nifse opplevelser. Bilister med dårlig tid trengte seg fram og skapte farlige situasjoner, før syklistene fikk litt avbrekk med et parti gang- og sykkelvei.

<strong>HOLDT AVSTAND:</strong> Den gamle pinnen på sykkelen sørget for at trafikken holdt seg på avstand fra Fabian Stang.

FOTO: PER FLÅTHE/DAGBLADET
HOLDT AVSTAND: Den gamle pinnen på sykkelen sørget for at trafikken holdt seg på avstand fra Fabian Stang. FOTO: PER FLÅTHE/DAGBLADET Vis mer

Men da Knut Arild Hareide forstod at denne korte parsellen med splitter ny gang- og sykkelvei endte i ingen ting på et jorde, og han måtte krysse E18 for å komme seg videre, da ble det nesten for mye for den iherdige syklisten. Hoderystende tok han fatt på nye kilometer på Europaveien.

Roser aksjonister Både Fabian Stang og Knut Arild Hareide kom med meget rosende ord om aksjonsledelsen.
 
- Det er morsomt å se en person som Vidar Tellefsen i virksomhet. Han står på og irriterer sikker mange, men det er dette som må til, sier Stang.
 

Hareide på sain side er ikke i tvil om at det engasjerte aksjonister som kan være med å påvirke vedtak. Sjøl kan han ikke love noe, men sier samtidig at KrF skal arbeide for tryggere veier for syklister og andre myke trafikkanter. Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa var invitert til syklingen på E18, men sendte avslag.   

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer