Knut sier hei!

Hele verdens favorittbamse vist fram for folket i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Pakistansk tv, BBC og tyske politikere var blant de rundt 400 frammøtte pressefolkene da tidenes største isbjørnstjerne for første gang ble vist fram for offentligheten under oppsyn av dyrepasser og «pappa» Thomas Dörflein.

- Han er ennå søtere i virkeligheten enn på tv, konstaterte ni år gamle Luise Charle fra den tyske hovedstaden overfor Bloomberg, før hun tok bilder av Knut med mobiltelefonen sin.

Om den vurderingen er riktig, scorer Knut eksepsjonelt høyt på søthetsskalaen, siden testpersoner i Dagbladet.no-redaksjonen tidligere i dag konkluderte med at isbjørnen er «verdens søteste» - bare på grunnlag av stillbilder.

Situasjonen til isbjørnbabyen i Berlin Zoo har de siste ukene blitt fulgt av flere hundre medier. Knut har blant annet blitt utsatt for drapstrusler, eller i hvert fall snakk om avlivning, med en påfølgende motreaksjon i det tyske folk og fra dyrevernere i hele verden.

I går lovte dyrehagen på tro og ære at Knut skal leve.

Betegnende for statusen til den tre måneder gamle bamsen er det kanskje at han har blitt avfotografert av kjendisfotograf Annie Leibovitz, til en artikkel om global oppvarming i en kommende utgave av prestisjetunge Vanity Fair. Dyrehagen har tidligere publisert et lite knippe bilder av hjerteknuseren, men i dag ble altså Knut vist fram utendørs i Berlin, for et vannvittig internasjonalt presseoppbud og andre nysgjerrige.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer