- Knut skulle avduket statue av meg 6. desember

Skøytelegenden Fred Anton Maier minnes Knut Bjørnson.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):  Skøytelegenden Fred Anton Maier - OL-vinner på 5 000 meter og verdensmester i 1968 - visste at Knut Bjørnsen har vært syk den siste tiden.

Samme kull

- Knut var invitert til å lede et arrangement på Tønsberg stadion 6. desember der klubben min, Tønsberg Turn, skal avduke en statue av meg i forbindelse med at jeg runder 70 år ni dager seinere.

- Men jeg har forstått at han allerede hadde takket nei på grunn av helsa, sier Maier til Dagbladet.no.

Langdistansekongen fra Nøtterøy var like stor superstjerne på skøyteisen som Knut Bjørnsen var det i årtier på radio og fjernsyn da folk satt klistret i sofaen under de store skøytemesterskapene.

Og det var Knut Bjørnsen som skrev Fred Antons Maiers biografi «Maier forteller til Knut Bjørnsen» etter Grenoble-OL og jubelsesongen 1968.

Gutteklubben Ytterskjær

- Vi hadde jo nær kontakt da, gjennom hele min karriere og periodevis etterpå også blant annet i Gutteklubben Ytterskjær.

INNSBRUCK, ØSTERRIKE, 1964: Det er vinter-OL og hurtigløp på skøyter, menn, 5000 meter. For første gang ble alle medaljene på 5000 meter vunnet av en og samme nasjon. Norge tok alle medaljene, og her intervjues trioen av NRKs reporter Knut Bjørnsen. Fra v: nr. 2 Per Ivar Moe, nr.1 Knut Johannesen, og nr. 3 Fred Anton Maier. Kuppern s vinnertid var 7.38.4. Foto: Aktuell / Scanpix
INNSBRUCK, ØSTERRIKE, 1964: Det er vinter-OL og hurtigløp på skøyter, menn, 5000 meter. For første gang ble alle medaljene på 5000 meter vunnet av en og samme nasjon. Norge tok alle medaljene, og her intervjues trioen av NRKs reporter Knut Bjørnsen. Fra v: nr. 2 Per Ivar Moe, nr.1 Knut Johannesen, og nr. 3 Fred Anton Maier. Kuppern s vinnertid var 7.38.4. Foto: Aktuell / Scanpix Vis mer

- Jeg ble først kjent med Knut Bjørnsen mens han var avisjournalist i VG. Da han jobbet for radio og tv mens jeg var aktiv, hadde vi også et godt forhold. Det gjaldt med alle som jobbet med skøyter i media den gangen. Det var da journalistene brydde seg om det som skjedde på isen og ikke alt mulig annet, minnes Fred Anton Maier.

Skriv din siste hilsen til Knut Bjørnsen i Dagbladet.nos kondolanseprotokoll.

LEGENDE: Knut Bjørnsen som skrev Fred Antons Maiers biografi «Maier forteller til Knut Bjørnsen» etter Grenoble-OL og jubelsesongen 1968.
MAIER MINNES BJØRNSEN: Fres Anton Maier husker Bjørnsen som en som brydde seg om det som skjedde på isen - ikke alt det andre.