SISTE OPPGAVE: I går redegjorde justisminister Knut Storberget for responsen på 22. juli-angrepene i Stortinget. I dag går han av som justisminister, melder NRK. Foto: Heiko Junge / Scanpix
SISTE OPPGAVE: I går redegjorde justisminister Knut Storberget for responsen på 22. juli-angrepene i Stortinget. I dag går han av som justisminister, melder NRK. Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer

Knut Storberget går av

Grete Faremo blir ny justisminister, Espen Barth Eide ny forsvarsminister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsministerens kontor varslet i formiddag endringer i Regjeringen. Statsminister Jens Stoltenberg orienterte senere om omrokkeringene i regjeringen under en pressekonferanse på Slottsplassen klokka 11.45.

- Kongen i statsråd har gitt Storberget avskjed i nåde etter søknad, sier Stoltenberg, og legger til at Storberget ønsket å gå av allerede etter kommunevalget.

- Det er en god stund siden han tok opp med meg at han ønsket avløsning. Han hadde avtalt med familien at han ønsket å gå av, men på grunn av 22. juli ble han sittende i stillingen, sier Stoltenberg.

Vanskelig år Grete Faremo overtar jobben som justisminister.

VG skriver at det er belastningen ved jobben som gjør at Storberget selv velger å gå av, etter seks år i statsrådstolen.

Storberget har fått kritikk for beredskapen i forbindelse med 22. juli-angrepene, og har blant annet fått kritikk for å ha ringt bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen for å be henne om «å roe seg».

I forbindelse med den rapporterte voldtektsbølgen i Oslo, har Storberget også fått kritikk for ikke å ha fulgt opp nok av de anbefalingene voldtektsutvalget tidligere har kommet med.

Knut Storberget har vært justisminister i Stoltenberg II-regjeringen siden 2005. Han er valgt inn på stortinget fra Hedmark, og vil gå tilbake til jobben som stortingsrepresentant.

Storberget deltar i Statsråd på slottet nå. Justisdepartementet ønsker ikke å opplyse om hans program resten av dagen.

Tilbake som justisminister Grete Faremo, som det meldes at skal overta justisministerposten, er nå forsvarsminister.hun har vært forsvarsminister sden 2009. Hun har også tidligere vært justisminister, fra 1992 til 1996.

SISTE BILDE MED GJENGEN: F.v. Vår nye justisminister Grete Faremo, vår nye forsvarsminister Espen Barth Eide, avgått justisminister Knut Storberget og Statsminister Jens Stoltenberg. Foto: Kristin Halvorsen
SISTE BILDE MED GJENGEN: F.v. Vår nye justisminister Grete Faremo, vår nye forsvarsminister Espen Barth Eide, avgått justisminister Knut Storberget og Statsminister Jens Stoltenberg. Foto: Kristin Halvorsen Vis mer

NRK melder at statssekretær i Utenriksdepartementet Espen Barth Eide overtar som forsvarsminiseter.

Espen Barth Eide har vært mangeårig statssekretær i Utenriksdepartementet, men var før det statssekretær i Forsvarsdepartementet i fem år.

Dagbladet kommer med mer