Knut Storberget går av

Grete Faremo blir ny justisminister, Espen Barth Eide ny forsvarsminister.

SISTE OPPGAVE: I går redegjorde justisminister Knut Storberget for responsen på 22. juli-angrepene i Stortinget. I dag går han av som justisminister, melder NRK. Foto: Heiko Junge / Scanpix
SISTE OPPGAVE: I går redegjorde justisminister Knut Storberget for responsen på 22. juli-angrepene i Stortinget. I dag går han av som justisminister, melder NRK. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Statsministerens kontor varslet i formiddag endringer i Regjeringen. Statsminister Jens Stoltenberg orienterte senere om omrokkeringene i regjeringen under en pressekonferanse på Slottsplassen klokka 11.45.

- Kongen i statsråd har gitt Storberget avskjed i nåde etter søknad, sier Stoltenberg, og legger til at Storberget ønsket å gå av allerede etter kommunevalget.

- Det er en god stund siden han tok opp med meg at han ønsket avløsning. Han hadde avtalt med familien at han ønsket å gå av, men på grunn av 22. juli ble han sittende i stillingen, sier Stoltenberg.

Vanskelig år Grete Faremo overtar jobben som justisminister.

VG skriver at det er belastningen ved jobben som gjør at Storberget selv velger å gå av, etter seks år i statsrådstolen.

Storberget har fått kritikk for beredskapen i forbindelse med 22. juli-angrepene, og har blant annet fått kritikk for å ha ringt bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen for å be henne om «å roe seg».

I forbindelse med den rapporterte voldtektsbølgen i Oslo, har Storberget også fått kritikk for ikke å ha fulgt opp nok av de anbefalingene voldtektsutvalget tidligere har kommet med.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer