- Knut var vår venn

- Vi mistet en oppgående person med sympati for vår sak. Han er dypt savnet, sier Leif Bodin Larsen, leder for Romanifolkets Landsforening i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Romanifolket frykter at taterspråket romani skal dø ut sammen med den drepte språkekspert og amanuensis Knut Kristiansen .

- Kristiansens arbeid med å kartlegge romanifolkets språk er viktig for at språket skal leve videre. Noen må fortsette arbeidet med ordboka etter Kristiansens død, sier Leif Bodin Larsen.

Ferie

Knut Kristiansen ble funnet drept i sin egen leilighet på Sandaker tirsdag. Han ble funnet av en person som kom innom for å vanne blomster hos Kristiansen.

- Kristiansen hadde gitt beskjed om at han hadde tenkt seg på en kort ferie fra den 16. juli, og hadde avtalt å få vannet blomstene sine. Dette var en avtale som var gjort før den 3. juli, sier politiavdelingssjef Finn Abrahamsen ved Oslo politidistrikt.

Knut Kristiansen ble sist sett da han lånte bøker på biblioteket på Blindern, om formiddagen lørdag 3. juli.

Han jobbet som amanuensis ved Institutt for østeuropeiske og orientalske studier ved Universitetet i Oslo. Mandag den 5. juli skulle han i et møte med kollegene, men kom aldri.

Besøk i fengsel

- Han har trolig blitt drept i helga. Nå håper vi at det er gjort observasjoner av Kristiansen den 4. juli, slik at vi kan stadfeste drapstidspunktet, sier Abrahamsen.

En rekke avhør av venner og kolleger av Kristiansen er foretatt i saken, uten at politiet har funnet noen å rette drapsmistanken mot.

Knut Kristiansen har i sitt arbeid med romanispråket hatt kontakt med kriminelle.

- Vi har ikke kommet så langt som til å kartlegge hans fengselsbesøk, sier Finn Abrahamsen.