Knutby: Barnepiken brøt sammen i retten

Midt under visningen av den filmede rekonstruksjonen av drapet på Alexandra Fossmo, brøt den drapstiltalte Sara Svensson sammen i Uppsala tingsrätt tirsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gjensynet med seg selv på film, der hun inngående redegjør for og viser hvordan hun skjøt Alexandra Fossmo og Daniel Linde, ble for sterkt for Sara Svensson. Etter bare drøyt 10 minutter i retten ba kvinnen gråtende om at fengselsvaktene måtte føre henne ut av rettssalen.

- Tungt for Sara

I videoen med rekonstruksjonen viste Svensson selv hvordan hun hadde tatt seg inn i Fossmos hus i Knutby og hvordan hun skjøt Alexandra Fossmo i sengen natt til 10. januar i år. Utstyrt med en tilsvarende revolver med påmontert lyddemper, filmet politiet barnepiken mens hun viste hvordan hun hadde gått fram da hun skjøt Alexandra Fossmo og Daniel Linde.

- Selve filmen varer i 35 minutter, men vi må gjøre retten oppmerksom på at det tok seks timer å gjøre opptakene. Vi som var der vet at det var mange følelsesutbrudd og tungt for Sara Svensson å gå gjennom dette, sa statsadvokat Elin Blank før filmen ble vist.

Må fullføre

Filmen viste også en sekvens der Svensson forklarer hvordan hun ladet revolveren og hvordan hun holdt våpenet da hun skjøt. Mens 27-åringen i dette opptaket virker kvikk og svært samarbeidsvillig, er det tydelig at alvoret i situasjonen, når hun befinner seg i Fossmos hus i Knutby, er et sterkt gjensyn for Svensson.

- Jeg går inn i stuen der jeg sjekker om jeg har fått noen SMS-melding på mobiltelefonen som avblåser alt. Det er ingen melding, og da blir jeg lei meg og forstår at jeg må fullføre dette, forklarer Svensson på opptaket som ble filmet 25. mars.

Under filmvisningen i Uppsala tingsrett var også pastor Helge Fossmo svært preget av stundens alvor. Periodevis valgte han å se ned i bordplaten framfor å se scenene der Svensson viser hva hun gjorde. Andre ganger måtte han tørke øynene.

(NTB)