Knutby-dommen faller i juli

De sakyndige blir ikke enige om dødsårsaken til Hélene Fossmo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Rettssaken mot pastor Helge Fossmo og barnepiken Sara Svensson vil ikke bli avgjort før i midten av juli. Grunnen er faglig uenighet om Hélene Fossmo ble drept eller om hun døde i en ulykke.

De sakkyndige som har utredet Hélene Fossmos død den 18. desember 1999 er ikke helt samstemte. Patolog og obdusent Lars Eriksson vil ikke utelukke at den 27 år gamle pastorkona døde som følge av en ulykke i badekaret. Professor Olle Nilsson hevder på den andre siden at det er utelukket at de alvorlige hodeskadene man fant på kvinnen, kan ha blitt påført av et fall alene.

Lang pause

Av den grunn ønsker Uppsala tingsrätt å innhente en ekspertuttalelse fra den svenske Socialstyrelsens rättsliga råd. Av den grunn kunngjorde lagmann Erik Lempert at rettssaken mot Helge Fossmo ikke kan avgjøres før uttalelsen er klar.

Rettsforhandlingene blir gjenopptatt 8. juli. Da vil partene komme med sine avslutningsprosedyrer.

Partene ønsket også at rettsprosessen mot Sara Svensson blir utsatt, selv om hun teknisk sett ikke er knyttet til Hélene Fossmos dødsfall.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer