Knutby-menigheten sparket pastoren

Pinsemenigheten i Knutby sparker ut den fengslede pastoren Helge Fossmo etter avsløringene om hans hemmelige sexliv. Nå antar også menigheten at pastoren kan ha vært innblandet i drapet på kona Alexandra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KNUTBY (Dagbladet/Ekspressen): Menigheten i Knutby fattet den dramatiske beslutningen under et hemmelig møte natt til i går: Pastor Helge Fossmo er ekskludert som medlem av pinsemenigheten han ledet.

Årsakene er flere:I menigheten blir det antatt at pastoren på en eller annen måte må ha vært delaktig i omstendighetene rundt drapet på kona Alexandra Fossmo.Menigheten har også dømt pastoren for brudd på ekteskapspakten, fordi det viser seg at han har hatt flere utenomekteskapelige sexforhold til kvinnelige menighetsmedlemmer.

- En pinsevennpastor må absolutt ikke være utro, sier et menighetsmedlem til Dagbladet.

Forhørt av egne

Dagbladet kan avsløre at menigheten tidligere har foretatt regelrette kjærlighetsavhør av pastoren.

- Flere i menigheten har lenge reagert på hans intime og kjærlige forhold til kvinner. Spesielt til elskerinnen og den drapsmistenkte barnepiken, sier et medlem i menigheten.

Fossmo skal selv ha benektet utroskap i politiforhørene, inntil nå.

I et av de siste avhørene skal han ha erkjent minst et utenomekteskapelig forhold. Innrømmelsen kom fordi den 26-årige nabokona tidlig hevdet i avhør at hun hadde et seksuelt forhold til pastoren.

- At han innledningsvis benektet dette, forklarer han med at han syns det var pinlig å fortelle om forholdet. Han prøvde å dekke seg ved å lyve på denne måten, sier en kilde.

I går ble varetektsfengslingen av ham forlenget med to uker. Tilsynelatende uberørt ble han ført ut av tingretten i Uppsala etter fengslingsmøtet, og kjørt tilbake til varetektscella der han har sittet de to siste ukene.

- Mistanken mot ham er blitt styrket, sa påtaleansvarlig Elin Blank etter fengslingsmøtet.

- Føler seg sveket

Pastoren er selv uvitende om at han nå er kastet ut av sin menighet.

- Det er mange i forsamlingen som føler seg svært sveket av Fossmo. De opplever en stor smerte over at den de trodde på mest av alle, etter alt å dømme er en simpel kjærlighetsbedrager, sier et menighetsmedlem til Dagbladet.

MENIGHETSAVHØR: Menigheten i Knutby har tidligere foretatt regelrette avhør av pastor Helge Fossmo. Nå har de dømt ham for brudd på ekteskapspakten, og sparker ham ut av menigheten.
SPARKET: Pastor Helge Fossmo.