Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Knutby-pastoren ble dømt til livstid, kan slippe ut i 2020

Helge Fossmo, den drapsdømte pastoren fra svenske Knutby, ble dømt til livstid i 2006. Han kan slippe ut allerede i 2020.

VIL LØSLATES: Knutby-drapet. Pastor Helge Fossmo ble dømt til livstid i fengsel for medvirkning til drap og drapsforsøk. Nå ønsker han å slippe ut.
Foto: NORDAHL/ALEKSANDER, Dagbladet.
VIL LØSLATES: Knutby-drapet. Pastor Helge Fossmo ble dømt til livstid i fengsel for medvirkning til drap og drapsforsøk. Nå ønsker han å slippe ut. Foto: NORDAHL/ALEKSANDER, Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helge Fossmo, den drapsdømte pastoren fra svenske Knutby, har fått livstidsstraffen sin tidsbestemt til 24 år, ifølge svensk tingrett.

Den svenske avisa Dagens Nyheter skriver likevel at Fossmo kan slippes fri så tidlig som i 2020. Da vil han kunne søke om prøveløslatelse etter å ha sonet to tredjedeler av straffen (16) år.

Fossmo søkte nylig om å få tidsbestemt livstidsstraffen han ble idømt i 2006 etter det såkalte Knutby-drapet. Svensk rettspraksis innebærer at en som er dømt til fengsel på livstid, kan søke om å få straffen tidsbestemt etter å ha sonet ti år.

Onsdag konkluderte Örebro tingrett med at Fossmos samlede fengselsstraff skulle settes til 24 års fengsel.

Håpet på løslatelse Selv håpet Fossmo snart å bli løslatt, ti år etter det mye omtalte drapet og drapsforsøket i småbyen Knutby.

Under forhandlingene om tidsbestemmelse i tingretten nylig, sa Fossmo at han «bar ansvar for et menneskes liv og et menneskes livslange skade». Men han la til at han er et annet menneske i dag enn i 2004, da drapet skjedde.

- Å være kristen innebærer ikke å være feilfri, men å få nåde hos Gud. Også for grusomme forbrytelser, sa han ifølge avisa Dagen.

Barnepiken drepte Fossmo var tidligere pastor og forstander i menigheten Knutby Filadelfia utenfor Uppsala.

I januar 2004 ble hans 23 år gamle kone Alexandra Fossmo funnet drept i parets bolig. I nabohuset ble Daniel Linde, ektemannen til Fossmos elskerinne, funnet alvorlig såret med skuddskader. Sara Svensson, Fossmo-familiens barnepike, ble dømt for drap og drapsforsøk. Hun ble løslatt i 2011.

Helge Fossmo ble dømt til livstids fengsel for medvirkning til drap og drapsforsøk på sin andre kone og på Linde. Han ble også tiltalt for drap på sin første kone, som ble funnet død i parets hjem i 1999. Fossmo ble imidlertid frifunnet for det tiltalepunktet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media