Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Knutby-pastoren truet av medfanger

Han er en tyster, mener medfanger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Drapsdømte Helge Fossmo, tidligere pastor i Knutby i Sverige, skal skifte fengsel etter å ha blitt truet av andre fanger.

- Det stemmer at han skal flyttes, sier nordmannens advokat, Per Althin, til Expressen.

Den tidligere pastoren skal etter planen flyttes fra Kumla-fengselet hvor han i dag soner, til en sikkerhetsavdeling i Tidaholm-fengselet. Han har selv bedt om å bli overført til en annen anstalt, fordi han føler seg truet av flere medfanger.

De anser han som en tyster etter at han pekte ut Åsa Waldau, kjent som Kristi brud, som medskyldig i drap og drapsforsøk. Han har også uttalt han var hennes sex-salve og at hun overstyrte ham fullstendig.

Waldau ga i fjor ut ei bok der hun tar et kraftig oppgjør med sin tidligere pastor.

Helge Fossmo ble i 2004 dømt til livsvarig fengsel for drapet på sin kone Alexandra Fossmo og drapsforsøk på en nabo. Han ble dømt for å ha overtalt barnepiken Sara Svensson til å forsøke å drepe de to.

Helge Fossmo kommer til å sitte innelåst på en særskilt sikkerhetsavdeling, med plass til bare 14 fanger. Det så lenge ut til at det ville ta rundt et år før Fossmo kunne flytte hit, men nå har det plutselig blitt en ledig plass. Etter det Expressen erfarer skal pastoren flyttes allerede i neste uke.

Les mer om om Knutby-saken her.

LIVSVARIG: Helge Fossmo ble i 2004 dømt til livsvarig fengsel for drapet på sin kone Alexandra Fossmo og drapsforsøk på en nabo. Foto: ALEKSANDER NORDAHL/DAGBLADET
LIVSVARIG: Helge Fossmo ble i 2004 dømt til livsvarig fengsel for drapet på sin kone Alexandra Fossmo og drapsforsøk på en nabo. Foto: ALEKSANDER NORDAHL/DAGBLADET Vis mer
image: Knutby-pastoren truet av medfanger
<B>SINT PÅ PASTOREN</B>: Åsa Waldau, også kalt Kristi Brud.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media