- Knutby-saken oppklart

Rettssaken mot den norske Knutby-pastoren Helge Fossmo kan starte i mai.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Drapene på pastorfruene Alexandra Fossmo og Helene Fossmo anses å være oppklart, sier politiet i Uppsala.

Politiadvokat Anne Sjöblom sier til Aftonbladet i dag at etterforskerne av Knutby-saken ikke lenger har noen løse tråder i etterforskningen. Hun tar sikte på å reise tiltale mot Helge Fossmo (32) i slutten av april.

- Fremdeles gjenstår det enkelte vitneavhør og vi venter fremdeles på resultater fra en del tekniske undersøkelser, men vi regner med at etterforskningen er ferdig i slutten av april, sier politiadvokat Anne Sjöblom ved Uppsala politidistrikt til NTB.

Den tidligere pastoren i Knutby Filadelfiamenighet vil trolig bli tiltalt for drap på den første kona, Helene Fossmo (27), i 1999. Den 26 år gamle barnevakten i Fossmo-familien har erkjent at hun skjøt Alexandra Fossmo (23), og skadeskjøt naboen Daniel Linde (30) på morgenen den 10. januar i år. Tiltalen mot pastoren vil mest sannsynlig lyde på medvirkning til drap som har samme strafferamme som drap.

Helge Fossmo har sittet varetektsfengslet siden 30. januar, men har så langt nektet enhver befatning med noen av drapene. Den tidligere barnevakten har siden 2. februar vært på rettspsykiatrisk utredning ved Huddinge sykehus. Hun har i løpet av etterforskningen hjulpet politiet på flere områder i etterforskningen, blant annet med å påvise hvor drapsvåpenet befant seg.

Den påståtte elskerinnen til Helge Fossmo, Anette Linde (26), er fremdeles siktet i saken, men politiadvokat Sjöblom opplyser at mistankene mot kvinnen er svært svake og at det er tvilsomt om det vil bli reist tiltale mot henne.

3. mars: Pastoren mistenkt for to konedrap

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer