Knutbymistenkt sier hun ble manipulert

Kvinnen har i følge sin advokat innsett å ha blitt lurt til å begå drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Uppsala: Den 26 år gamle kvinnen som har tilstått drapet på pastorkona i Knutby, ble natt til torsdag tatt med på en hemmelig befaring på åstedet. Etter befaringen har hun til fulle innsett at det var pastoren som lurte henne til å begå drapet, sier hennes advokat.

Ifølge advokaten, Christer Söderberg, har kvinnen kommet stadig nærmere erkjennelsen av at hun ble påvirket av den norskættede pastoren Helge Fossmo til å utføre drapet. Fossmo sitter i varetekt, mistenkt for å ha stått bak drapene på begge sine koner.

- Pastorens rolle er det ingen som helst tvil om i dag for min klient. Hva som har drevet henne til å gjøre dette har hun med tiden selv fått økt innsikt i, sier Söderberg.

Vakte sterke følelser

Befaringen torsdag var første gang 26-åringen, som har tatt på seg skylden for drapet på Helge Fossmos ektefelle Alexandra og for et drapsforsøk i nabohuset, var tilbake på åstedet. Befaringen ble gjennomført om natten og tidlig torsdag morgen for å unngå pressen og andre nysgjerrige.

- Mellom rundene var det meget sterke følelser i sving, og det var vanskelig for henne å komme tilbake til Knutby. Men hun orket å samle seg og redegjøre på saklig vis for hendelsene, sier Söderberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer