Knutbymistenkt sier hun ble manipulert

Kvinnen har i følge sin advokat innsett å ha blitt lurt til å begå drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Uppsala: Den 26 år gamle kvinnen som har tilstått drapet på pastorkona i Knutby, ble natt til torsdag tatt med på en hemmelig befaring på åstedet. Etter befaringen har hun til fulle innsett at det var pastoren som lurte henne til å begå drapet, sier hennes advokat.

Ifølge advokaten, Christer Söderberg, har kvinnen kommet stadig nærmere erkjennelsen av at hun ble påvirket av den norskættede pastoren Helge Fossmo til å utføre drapet. Fossmo sitter i varetekt, mistenkt for å ha stått bak drapene på begge sine koner.

- Pastorens rolle er det ingen som helst tvil om i dag for min klient. Hva som har drevet henne til å gjøre dette har hun med tiden selv fått økt innsikt i, sier Söderberg.

Vakte sterke følelser

Befaringen torsdag var første gang 26-åringen, som har tatt på seg skylden for drapet på Helge Fossmos ektefelle Alexandra og for et drapsforsøk i nabohuset, var tilbake på åstedet. Befaringen ble gjennomført om natten og tidlig torsdag morgen for å unngå pressen og andre nysgjerrige.

- Mellom rundene var det meget sterke følelser i sving, og det var vanskelig for henne å komme tilbake til Knutby. Men hun orket å samle seg og redegjøre på saklig vis for hendelsene, sier Söderberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.