Knutbymistenkt sier hun ble manipulert

Kvinnen har i følge sin advokat innsett å ha blitt lurt til å begå drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Uppsala: Den 26 år gamle kvinnen som har tilstått drapet på pastorkona i Knutby, ble natt til torsdag tatt med på en hemmelig befaring på åstedet. Etter befaringen har hun til fulle innsett at det var pastoren som lurte henne til å begå drapet, sier hennes advokat.

Ifølge advokaten, Christer Söderberg, har kvinnen kommet stadig nærmere erkjennelsen av at hun ble påvirket av den norskættede pastoren Helge Fossmo til å utføre drapet. Fossmo sitter i varetekt, mistenkt for å ha stått bak drapene på begge sine koner.

- Pastorens rolle er det ingen som helst tvil om i dag for min klient. Hva som har drevet henne til å gjøre dette har hun med tiden selv fått økt innsikt i, sier Söderberg.

Vakte sterke følelser

Befaringen torsdag var første gang 26-åringen, som har tatt på seg skylden for drapet på Helge Fossmos ektefelle Alexandra og for et drapsforsøk i nabohuset, var tilbake på åstedet. Befaringen ble gjennomført om natten og tidlig torsdag morgen for å unngå pressen og andre nysgjerrige.

- Mellom rundene var det meget sterke følelser i sving, og det var vanskelig for henne å komme tilbake til Knutby. Men hun orket å samle seg og redegjøre på saklig vis for hendelsene, sier Söderberg.

- Det var svært viktig å kunne gjennomføre rekonstruksjonen på et tidspunkt og en måte som ville forstyrre den 26-årige kvinnen minst mulig. Hun er, med tanke på situasjonen, utsatt for et sterkt press, sier pressetalsmann for politiet i Uppsala, Christer Nordström, som betegner rekonstruksjonen som vellykket.

Lydmåling

Under befaringen ble det også prøveskutt med en revolver i huset der drapet skjedde, for å teste rimeligheten i forklaringen til drapssiktede Helge Fossmo.

Pastor Fossmo har hevdet at han ikke våknet av skuddene som drepte hans 23 år gamle kone natt til den 10. januar, til tross for at bare en tynn vegg skilte rommene de sov i.

- Det har vært viktig å få vite om lyden fra skuddet var så sterk at noen annen kunne høre det, sier Nordström.

Fossmo er mistenkt for å ha stått bak drapet på sin hustru, og for medvirkning til drapsforsøk på naboen som også ble forsøkt skutt samme natt. I tillegg er pastoren mistenkt for å ha drept sin første kone, som døde, angivelig etter et fall i badekaret, i 1999.

Forlenget

Den drapsmistenkte 26-åringen gjennomgår for tiden en rettspsykiatrisk undersøkelse. Undersøkelsen er blitt forlenget, og de rettspsykiatriske ekspertene har fått utsatt datoen for sin rapport til 8. april, skriver avisa Uppsala Nya Tidning.

Svensk politi regner med å ha tiltalene i saken klare innen utgangen av april, melder nyhetsbyrået TT.

(NTB-TT):