Knute på tråden for Telenor

Sparker 263 ansatte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Konkurransen på fasttelefonmarkedet har tilspisset seg ytterligere, og Telenor tjener ikke lenger så bra på ISDN-produktet sitt lenger.

IP-telefoni-markedet og det faktum at flere og flere bruker mobiltelefonen som sin eneste telefonkilde oppgis som hovedårsak til at Telenor nå velger å kvitte seg med 263 ansatte i Telenor Networks.

- Vi så etter tredje- og fjerdekvartal i fjor at markedet for tradisjonell fastlinje er i veldig forandring. Flere og flere bruker mobil til tale, og veksten i bredbåndsmarkedet har gjort at mange kunder velger å gå bort fra ISDN-tilbudet vårt, forteller konserndirektør Morten Karlsen Sørby til Dagens Næringsliv.

Konserntillitsvalgt Helge Enger er ikke enig i ledelsens begrunnelse for å kutte i antall ansatte, og mener oppsigelsene, som gjelder både teknisk personale og kundeservice, er nok et bevis på at arbeidsmarkedet blir mer brutalt.

Sluttpakker

Ifølge digi.no er er Telenors inntekter på fasttelefoni og internett halvert de siste fire årene.

De ansatte som mister jobben vil bli tilbudt sluttpakker, og kuttene er ment å redusere Telenor Nordics kostnader med halvannen milliard kroner de neste tre årene.

Det to siste årene har flere kutt i arbeidsstokken gjort at antall ansatte i Telenor har gått ned fra 12 000 i 2003 til 11 100 i 2005.

<p></p>KUTTER: Telenor Norden-sjef, Morten Karlsen, sier opp 263 medarbeidere. Foto: SCANPIX<p></p>