Knute på tråden mellom forhandlerne

KS sier de har tatt kontakt, men lærerne har ikke hørt noe.

NYE FORHANDLINGER? KS-styreleder Gunn Marit Helgesen sier de har fått partene tilbake til forhandlingsbordet.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
NYE FORHANDLINGER? KS-styreleder Gunn Marit Helgesen sier de har fått partene tilbake til forhandlingsbordet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LYSEBU (Dagbladet): KS-styreleder Gunn Marit Helgesen sier de har fått partene tilbake til forhandlingsbordet, men Utdanningsforbundets Ragnhild Lied har ennå ikke hørt noe.

Mens 5500 lærere over hele landet er i streik og ytterligere 2200 lærere forbereder seg på å starte streik i morgen, er det knute på tråden i kommunikasjonen mellom de som kan få slutt på streiken. KS og Utdanningforbundets styrer er samlet på hvert sitt styremøte, som også handler om andre ting enn streiken.

Ut fra møterommet på Lysebu kommer KS-styreleder Gunn Marit Helgesen.

- Vi jobber alt vi kan for at elevens skal skånes for dette og vi har tatt initiativ til å få partene tilbake til forhandlingsbordet, sier hun.

- Har dere klart det?

- Ja, det har vi klart.

Ikke hørt
Men dette stemmer ikke med det den suverent største motparten, Utdanningsforbundet, opplyser til Dagbladet. Derfra får vi høre at ingen har tatt kontakt. Leder Ragnhild Lied har ikke hørt noe om videre forhandlinger.

Hun går fortsatt rundt og venter på telefon, får Dagbladet opplyst.

Så da spør Dagbladet Helgesen på nytt:

- Men Utdanningsforbndet sier at de ikke har hørt noe?

- Jeg forholder meg til det mine forhandlere har gjort, og hva vi har gjort, sier hun i det deres hovedstyremøtet er over.

- Kommer det noe i dag?

- Jeg er evig optimist, sier Halvorsen.

INGEN TELEFON: Utdanningsforbundets Ragnhild Lied har ennå ikke hørt noe.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
INGEN TELEFON: Utdanningsforbundets Ragnhild Lied har ennå ikke hørt noe. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

- Kommer forhandlerne til å se hverandre i øynene i dag?

- Ja, det håper jeg da virkelig, sier hun.

Forhandlingsleder Per Kristian Sundnes kommer også gående, men han ville ikke si noe som helst.

Hemmelig
Pressesjef i KS, Kjell Eirik Saure, sier at han foreløpig ikke har konkret informasjon om tidspunktet for møtet. Men han føler seg sikker på at en avklaring om et møte vil skje onsdag.

- Jeg vet ikke om møtet vil bli avholdt onsdag eller torsdag. Det er heller ikke sikkert at dette vil bli opplyst om til pressen. Det kan hende at partene ønsker diskresjon om møtet. Dette er noe de må bli enige om, sier han til NTB.

Ingen invitasjon
Tirsdag sa KS at de vil invitere lærerorganisasjonene til samtaler i et forsøk på å få en avslutning på streiken. Terje Moen i Skolenes landsforbund sier onsdag at de fortsatt ikke har mottatt noen invitasjon.

- Vi har ikke hørt et pip ennå, bortsett fra det vi hørte på pressekonferansen i går. Vi sitter og venter og er klare til å høre hva slags løsninger KS har tenkt på, sier han til Nettavisen.

Bundet arbeidstid
Det kritiske punktet i tariffavtalen som Utdanningsforbundets medlemmer sa nei til, er at lærerne skal kunne pålegges å være til stede på skolen inntil 7,5 timer daglig, istedenfor å kunne jobbe hjemmefra deler av arbeidstiden, slik de kan i dag. KS avviser imidlertid at dette timetallet har vært et krav fra deres side.

Rundt 64 000 elever i alle fylker unntatt Oslo er rammet av lærerstreiken.

Fra og med mandag 11. august ble 5500 lærere i ungdomsskoler og videregående skoler tatt ut i streik. 21. august blir ytterligere 2200 lærere tatt ut. Landets førsteklassinger skånes fra streiken den første tiden.

Klikk for tittel

Klikk for innhold

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer