«Knuts» far siktet for kidnapping

BERGEN (Dagbladet): - Jeg vil bare gjøre det som er til det beste for sønnen min. Fredag satt gutten hjemme hos meg og gråt fordi han ikke ville tilbake til barnehjemmet, forteller «Knuts» far. 36-åringen er siktet for kidnapping av sin egen sønn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Saken om åtte år gamle «Knut» fikk på ny en dramatisk vending da guttens biologiske far fredag hentet sin sønn hjem til seg. Fredag kveld ble 36-åringen pågrepet i hjemmet sitt, satt i arrest og avhørt. Han ble løslatt natt til i går.

For andre gang

For andre gang på kort tid har åtteåringen måttet oppleve at politiet har hentet ham og plassert ham på barnehjem. Første gang var i september, da gutten og mormor søkte asyl i et bedehus etter at fylkesnemnda hadde bestemt at gutten skulle tilbake til sin eksnarkomane mor. «Knut» hadde da bodd hos sin mormor siden han var spedbarn. Det bekrefter faren.

- Det beste vil være om gutten tilbakeføres til sin mormor og sitt kjente miljø i en periode, og at vi som er foreldre gradvis kan tilnærme oss gutten. Etter hvert bør han sjøl få bestemme hvor han vil bo. Å la ham bli på barnehjem i mange måneder er uholdbart, mener faren.

Faren legger ikke skjul på at også han har en fortid med stoffmisbruk, men han har vært stoffri i fem- seks år og er etablert på ny med samboer som jobber innen helsesektoren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer