«Knuts» far siktet for kidnapping

BERGEN (Dagbladet): - Jeg vil bare gjøre det som er til det beste for sønnen min. Fredag satt gutten hjemme hos meg og gråt fordi han ikke ville tilbake til barnehjemmet, forteller «Knuts» far. 36-åringen er siktet for kidnapping av sin egen sønn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saken om åtte år gamle «Knut» fikk på ny en dramatisk vending da guttens biologiske far fredag hentet sin sønn hjem til seg. Fredag kveld ble 36-åringen pågrepet i hjemmet sitt, satt i arrest og avhørt. Han ble løslatt natt til i går.

For andre gang

For andre gang på kort tid har åtteåringen måttet oppleve at politiet har hentet ham og plassert ham på barnehjem. Første gang var i september, da gutten og mormor søkte asyl i et bedehus etter at fylkesnemnda hadde bestemt at gutten skulle tilbake til sin eksnarkomane mor. «Knut» hadde da bodd hos sin mormor siden han var spedbarn. Det bekrefter faren.

- Det beste vil være om gutten tilbakeføres til sin mormor og sitt kjente miljø i en periode, og at vi som er foreldre gradvis kan tilnærme oss gutten. Etter hvert bør han sjøl få bestemme hvor han vil bo. Å la ham bli på barnehjem i mange måneder er uholdbart, mener faren.

Faren legger ikke skjul på at også han har en fortid med stoffmisbruk, men han har vært stoffri i fem- seks år og er etablert på ny med samboer som jobber innen helsesektoren.

- Det har vært min redning, sier 36-åringen.

Tar ut stevning

- Jeg ble ikke skilt fra guttens mor før i 1997, og kan ikke se det annerledes enn at jeg har samme foreldre- og omsorgsansvar som min ekskone. Gutten er plassert på barnehjem uten min godkjenning.

Tre ganger har 36-åringen stilt til mekling, men guttens mor har uteblitt. - Mandag tar vi ut stevning ved Bergen byrett for at faren skal bli tilkjent full daglig omsorg for barnet. Dessuten vil politiet bli meldt til Sefo for grov tjenesteforsømmelse og kidnapping etter at de tok gutten bort fra farens omsorg, sier 36-åringens advokat Aage Mjeldheim.