Knuts passer er utbrent

Isbjørnen må leke alene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I nesten fire måneder har de lekt sammen, Thomas Dörflein og Knut. Siden lille Knut først møtte verden i slutten av mars har de vist seg fram for tilskuere og pressefolk to ganger daglig. Nå er det altså slutt. Thomas er utbrent, og Knut, han må fortsette publikumsfrieriet alene.

Dyrepasseren sier han fortsatt skal være tilgjengelig for Knut, men at det vil skje utenfor rampelyset.

– Dette betyr ikke at jeg aldri skal leke med Knut mer, det betyr bare at det ikke lenger skal skje til bestemte tider, sier Dörflein ifølge AP.

– Jeg kommer alltid til å være der for han. Knut er fortsatt et barn, han trenger meg, sier Dörflein.

Han forklarer at han føler seg utbrent etter måneder med isbjørnlek, og at han ikke alltid har satt like stor pris på kjendislivet.

–  Det er det verste. Folk vil ha autografer, og ta på meg. Når jeg er ute med kjæresten, vil de spandere drinker på meg. Og når jeg sier nei blir de aggressive, sier Dörflein.

7 måneder gamle Knut og broren hans ble født 5. desember i fjor. Moren hans avviste dem begge, og da bror til Knut døde like etter, bestemte dyrepasserne seg for å ta vare på den lille hjerteknuseren. Siden den gang har Dörflein tatt seg av isbjørnungen. Da de møtte publikum første gang, var Knut en 9 kilos kosebamse. Nå er han 50 kilo, og desto tyngre å ha med å gjøre.

UTBRENT: De har lekt sammen to ganger daglig siden slutten av mars. Nå er dyrepasser Thomas Dörflein utbrent. Foto: AFP/NIGEL TREBLIN/SCANPIX
UTBRENT: De har lekt sammen to ganger daglig siden slutten av mars. Nå er dyrepasser Thomas Dörflein utbrent. Foto: AFP/NIGEL TREBLIN/SCANPIX Vis mer
ALENE: Knut må møte publikum uten dyrepasser Thomas.