- Knytter bånd med radikal islamistgruppe

Profetens Ummahs leder Ubaydullah Hussain forteller på Facebook at gruppen knytter bånd med den britiske gruppa Islam4UK.

-KNYTTER BÅND: Ubaydullah Hussain (t.v.), lederen for Profetens Ummah, skriver at han knytter bånd med Islam4UK, og la ut et bilde av seg og lederen Anjem Choudary(t.h.). Foto: Sara Estiri/Dagbladet / Luke MacGregor/Reuters/NTBScanpix
-KNYTTER BÅND: Ubaydullah Hussain (t.v.), lederen for Profetens Ummah, skriver at han knytter bånd med Islam4UK, og la ut et bilde av seg og lederen Anjem Choudary(t.h.). Foto: Sara Estiri/Dagbladet / Luke MacGregor/Reuters/NTBScanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Før helga opplyste Ubaydullah Hussain, lederen av islamist-gruppen Profetens Ummah, på sin Facebook-side at hans gruppe og Islam4UK knytter bånd.

Islam4UK er en britisk islamistisk organisasjon, som i 2010 ble gjort ulovlig under landets nye terrorlovgivning, og lagt ned, i hver fall offisielt. Gruppen har hele tiden vært klar på at deres plan er å gjøre om Storbritannia til en islamsk stat under sharialovgivning.

Bilde Sammen med kommentaren la Hussain ut et bilde av det som tilsynelatende er Hussain selv, Islam4UKs leder Anjem Choudary, og Egzon Avdyli, som også er et framtredende medlem av Profetens Ummah.

Dagbladet vet at Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) er bekymret for kontakten mellom grupperingene.

Siv Alsén, seniorrådgiver i Politiets Sikkerhetstjeneste, vil ikke kommentere disse opplysningene.

- Vi vet at sentrale personer i ekstreme miljøer har et stort kontaktnettverk, både i Norge og i utlandet, sier Alsén.

Egzon Avdyli i Profetens Ummah sier at de ikke vil kommentere samarbeidet, og vil heller ikke bekrefte om de har vært i samtale med gruppas leder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer