Knytter Bondevik-partner til Saudi-Arabia

Tre av verdens ledende eksperter på Saudi-Arabia er krystallklare: De knytter Muslim World League (MWL) til det saudiarabiske regimet.

KONFERANSE: Mohammad al-Issa (i midten), leder for Muslim World League, på scenen under en konferanse i Genève arrangert av Høyre-politiker Aamir J. Sheikh. Sheikh og Kjell Magne Bondevik har fått store beløp i støtte fra MWL - men avviser koblinger til Saudi-Arabia. Foto: Lars Eivind Bones
KONFERANSE: Mohammad al-Issa (i midten), leder for Muslim World League, på scenen under en konferanse i Genève arrangert av Høyre-politiker Aamir J. Sheikh. Sheikh og Kjell Magne Bondevik har fått store beløp i støtte fra MWL - men avviser koblinger til Saudi-Arabia. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet har avslørt hvordan organisasjonen Muslim World League har overført over fire millioner kroner til en stiftelse drevet av Høyre-politikeren og forretningsmann Aamir J. Sheikh (51).

Derpå overførte stiftelsen drøyt tre av millionene til tidligere statsminister og KrF-nestor Kjell Magne Bondevik (74), og hans organisasjon Oslosenteret.

Muslim World League er en internasjonal, religiøs organisasjon med hovedsete i Mekka i Saudi-Arabia. Både Bondevik og Sheikh bekrefter pengestrømmene. Men Bondevik sier hans honorar kommer fra stiftelsen Dialog For Fred, ikke MWL. Han viser til også til MWLs leder Mohammad Al-Issa, som sier at organisasjonen ikke har mottatt støtte fra Saudi-Arabia eller andre land de siste fem årene.

- Al-Issa har for øvrig understreket at de opererer uavhengig av saudiarabiske og andre lands myndigheter og er en «paraplyorganisasjon» for verdens muslimer, skriver Bondevik til Dagbladet.

Internasjonale eksperter med Saudi-Arabia og Muslim World League som spesialfelt, bestrider derimot at Muslim World League er uavhengig. De sier til Dagbladet at organisasjonen i stor grad er finansiert av og tilknyttet saudiarabiske myndigheter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer