Drapet på Thea Braavold:

Knytter drapet til 18 år gammelt drap

Mannen er tidligere dømt for et av Norges mest brutale drap. Nå sitter han tiltalt for å ha drept kjæresten sin. 46-åringen knytter handlingene sammen, men nekter for å ha noe med det å gjøre.

DREPT: Thea Halvorsen Braavold (31) ble funnet drept i sitt hjem i Sandefjord i februar i 2020. Foto: Privat
DREPT: Thea Halvorsen Braavold (31) ble funnet drept i sitt hjem i Sandefjord i februar i 2020. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den 46 år gamle mannen som mandag tok plass i Vestfold tingrett, tiltalt for drapet på 31 år gamle Thea Braavold, er på ingen måte ukjent for politiet. Han er tidligere dømt for det såkalte Stoa-drapet, kjent som et av norgeshistoriens mest brutale drap, på Young Guns-lederen Zia Anwar.

Drapet i 2003, som tiltalte fikk 15 års fengsel for, ble igjen tema allerede på rettssakens første dag.

- Tiltalte har i svært liten grad forklart seg. Han har gitt uttrykk for at han vil, men ikke klarer. Han har sagt at drapet på Thea har noe å gjøre med det drapet han tidligere er dømt for, sier statsadvokat Katteland i sitt innledningsforedrag.

Statsadvokaten legger til at det ikke er noen tvil om at det er snakk om et drap, men om det er riktig mann som er tiltalt for drapet.

- Det er en sammenheng

Braavold ble funnet drept i en leilighet i Sandefjord 2. februar i fjor. Tiltalte var 31-åringens kjæreste og samboer, og han ble som Dagbladet tidligere har skrevet pågrepet uten dramatikk et annet sted i byen et par timer seinere.

46-åringen har hele tida nektet straffskyld, og har ifølge aktor Anne Margrete Katteland gitt etterforskerne få svar i det som har vært mulig å gjennomføre av avhør. Mandag ga han en tidvis usammenhengende forklaring fra vitneboksen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer