Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Knytter drapet til gjengoppgjør

18-åring kjemper for livet i respirator etter skytedramaet i idylliske Åkersberga utenfor Stocholm i går.

LETER MED STORE STYRKER: Politi søker søndag med hund nær stedet der en person ble skutt og drept i Åkersberga nord for Stockholm lørdag.
Foto: Johan Nilsson / Scanpix
LETER MED STORE STYRKER: Politi søker søndag med hund nær stedet der en person ble skutt og drept i Åkersberga nord for Stockholm lørdag. Foto: Johan Nilsson / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tre ungdommer ble i går ettermiddag skutt rett ned i et boligområde i idylliske Åkersberga nord for Stockholm.

Én døde på stedet - og fortsatt kjemper en 18-åring for livet i respirator.

- Han er alvorlig skadet, sier politiets pressetalsmann Anders Olsson, til den svenske avisa Expressen.

Jakter to mørk-kledde menn Ifølge vitner den svenske avisa Aftonbladet har snakket med, var det to mørk-kledde personer som skal ha åpnet ild mot de tre ungdommene.

De nærmet seg ungdomsgjengen på en moped i det fredelige boligområdet, bremset ned, og plutselig begynte de å skyte:

- Jeg hørte sju, åtte eller ni skudd, forteller et øyenvitne til den svenske avisa, rett etter angrepet.

Intensiv jakt En intensiv jakt på de to antatte gjerningsmennene ble umiddelbart igangsatt etter at politiet fikk melding om skytingen klokka 18:06 i går ettermiddag.

Selv om flere vitner startet gjenopplivning, var ikke den unge mannens liv til å redde.

De to som overlevde ble brakt til Karolinska sykehus i Stockholm med ambulanse og helikopter. En ble skutt i armen og den andre ble skutt i magen. Sistnevnte kjemper nå for livet i respirator, ifølge Aftonbladet.

- Han ene ble skutt rett i brystet og rørte seg ikke i det hele tatt. De to andre så det ikke ut til å være så ille med, men en blødde mye, sier et vitne.

Fant automatpisol Ved 21-tiden i går kveld slo politiet til mot en adresse i Åkersberga. Leiligheten knyttes til en 21-åring som skal være medlem av gjengen Original Gangsters.

I leiligheten fant politiet flere typer skytevåpen, inkludert en automatpistol som lå gjemt i en pose.

- Vi har ingen grunn til å tro at disse våpnene kan knyttes til drapet, men søket er en del av etterforskningen, sier Carolin Zandin i Rosendalspolitiet, til Aftonbladet.

Politiet har så langt ingen mistenkte i saken, men ifølge Expressen er en av politiets teorier at drapet kan knyttes til et skudd-drama under et gjeng-oppgjør i Hägernäs i fjor.

GJENGOPPGJØR: Politiet jobber ut fra at en teori om at skytingen i går kveld var en del av et gjeng-oppgjør. Foto: Johan Nilsson / Scanpix
GJENGOPPGJØR: Politiet jobber ut fra at en teori om at skytingen i går kveld var en del av et gjeng-oppgjør. Foto: Johan Nilsson / Scanpix Vis mer