Knytter Drøbak-bombe til
kriminelt nettverk

Politiet mener bomba ligner bomber som har blitt brukt i Sverige.

SPRENGT: Store deler av inngangspartiet ble skadd som følge av bomba. Foto: Politiet
SPRENGT: Store deler av inngangspartiet ble skadd som følge av bomba. Foto: Politiet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Politiet mener bomba i Drøbak - som etterforskes som drapsforsøk - kan ha tilknytning til større kriminelle nettverk.

- Så langt har etterforskningen avdekket knytninger til norske kriminelle nettverk med forgreininger til utlandet. Vi ser at den type bombe som er brukt i Drøbak er lik som de bombene man har sett blitt brukt i Sverige, men vi understreker at vi ikke har noen holdepunkter for at nettverket Foxtrot står bak, sier politiadvokat Christian Gjølberg Finnanger i en pressemelding.

Foto: Politiet
Foto: Politiet Vis mer

Det var i slutten av oktober, midt på natta, at politiet fikk melding om en mulig ekplosjon ved inngangspartiet til et bolighus i Drøbak.

Politiet understreker at de ser på bombingen som en svært alvorlig sak som prioriteres.

En seilbåt får motortrøbbel i Drøbaksundet mens cruiseskipet MSC Poesia er på kurs rett mot seilbåten. Reporter: Christian Fjermeros/Dagbladet. Video: Hans Olav Torgersen/tipser Vis mer

- Dette var et målrettet angrep innad i kriminelle miljøer og det er viktig for meg å understreke at det er trygt å bo og leve i Drøbak, sier Finnanger i pressemeldingen.

Tidligere har politiet hatt en teori om at bombingen kan ha blitt utført av et kriminelt lokalmiljø bestående av unge personer.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer