Knytter Hells Angels til ransliga

STAVANGER (Dagbladet): Et mislykket ransforsøk satte politiet på sporet av en kriminell liga. Jakten endte inne på Hells Angels-hovedkvarteret på Jæren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har kommet så langt at vi kan peke ut bakmennene, sier en fornøyd Olaf Kristiansen, seksjonsleder ved avsnitt for organisert kriminalitet i Stavanger politidistrikt.

Hells Angels-medlemmet (37) fra Sandnes er tidligere dømt for vold, grove tyverier og brudd på våpenloven. I tillegg har han vært anmeldt for trusler og torpedovirksomhet. Politiet tror at mannen de siste årene har ledet en ransliga sammen med sin 31-årige kamerat, som ble fengslet for fire uker i går. I dag blir det klart om også HA-medlemmet skal fengsles.

13 personer er nå siktet for å vært med i ligaen, ni av dem anses som sentrale. Hells Angels-mannen skal ha vært en av hjernene bak virksomheten.

- Disse ranene har vært nøye planlagt. Man har rekognosert, kjøpt utstyr, laget tegninger og diskutert alternative fluktruter, sier Kristiansen. Han mener at bakmennene nå er tatt, men vil ikke utelukke enda flere pågripelser.

Saken begynte å rulle etter et mislykket ran hos den velstående entreprenøren Trygve Stangeland i oktober, hvor tre kvinner ble overfalt og bundet. Politiet tror samme gjeng sto bak et brutalt ran i Sandnes i fjor, flere uoppklarte ran fra tidligere og to planer om framtidige bankran. En ransaking avdekket dessuten lister over flere rike personer på Nord-Jæren.

Ingen i Hells Angels ville ta avstand fra den kriminelle motorsyklisten i går, eller si om han blir utstøtt fra klubben.