Knytter kamerat til drapet

Rigmor Arntzen mener hun så Lindas samboer sammen med en kamerat i området der Lindas klær ble gjemt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GILDESKÅL (Dagbladet): I går var retten på befaring i Gildeskål der Linda ble funnet drept.

Klærne til Linda Didriksen ble funnet gjemt ved Skaugvollelva i Gildeskål kommune, nabokommunen til Meløy. I går viste Rigmor Arntzen retten hvor hun så to menn om kvelden 2. eller 3. juni 2000, like etter at Linda Didriksen forsvant. Den ene mannen kjente hun seinere igjen som bestekameraten til Lindas samboer. Han har tidligere vitnet i retten, der han beskrev det som justismord dersom samboeren ble dømt for drapet.

Kameraten stiller seg helt uforstående til Arntzens observasjon, og sier han aldri har vært ved Skaugvollelva sammen med tiltalte.

Plastsekk på ryggen

Rigmor Arntzen var på vei hjem fra kveldsvakt da hun så de to mennene - en observasjon som kan bli svært viktig i saken.

- Først så jeg en bil stå parkert. Deretter så jeg en person som gikk oppover bak bilen. Han bar en svart plastsekk på ryggen og en ganske stor bag på venstrearmen, forklarte Rigmor Arntzen.

- Noe var galt

Denne personen mener hun var bestekameraten til Lindas samboer.

- Litt lenger borte så jeg en person som kom opp ved autovernet og gikk over veien. Han hadde en klesbylt under armen. Jeg la mest merke til ansiktsuttrykket, som ga meg en følelse av uhygge, sa Arntzen.

Mannen hun så hadde mørkeblå bukser og kortermet lyseblå skjorte - et antrekk hun seinere mente å ha sett på et bilde av Lindas samboer.

Samboeren (21) var selv med på hele befaringen i går, og fotograferte alle stedene retten besøkte.

Linda ble funnet drept i Storvikskaret i Gildeskål nøyaktig ett år etter at hun forsvant. I går forklarte Bjarne Breivik hvor han mener han så samboeren hennes om morgenen 1. juni. Samboeren fulgte nøye med da Brevik viste dommere, aktorat og forsvarere hvor den blå bilen sto da han ble oppmerksom på den. Bilen var da på vei oppover til Storvikskaret, et område der samboeren skal være godt kjent. Selv har han forklart at han og Linda lå og sov denne morgenen.

- Jeg er ganske sikker på at det var han jeg så. Jeg følte at noe var galt, derfor arkiverte jeg det jeg så, forklarte Breivik.

VIKTIG VITNE: På gårsdagens befaring i Linda-saken viste Rigmor Arntzen (t.v) hvor hun så det hun mener er samboeren og en kompis like etter at Linda forsvant. Her sammen dommeren, sorenskriver Gunnar Lind (t.h.).