SENDTE PENGER: Madeleine Rodriguez forklarte seg i retten i går. Hun og to andre norske jenter er tiltalt for å forsøke å smugle 22,5 kilo kokain fra Bolivia til Norge.  T.h. tolken Hanne Baardseth.  FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET.
SENDTE PENGER: Madeleine Rodriguez forklarte seg i retten i går. Hun og to andre norske jenter er tiltalt for å forsøke å smugle 22,5 kilo kokain fra Bolivia til Norge. T.h. tolken Hanne Baardseth. FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET.Vis mer

Knytter Madeleine til Brasil-smugling

Tungt bevæpnet politi vokter Stina og Madeleine i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| COCHABAMBA (Dagbladet): Rettssaken mot de narkotiltalte norske kvinnene i Bolivia fortsetter i dag. Stina Brendemo Hagen og Madeleine Rodriguez sitter sammen med den antatte hovedmannen Augusto Toro Blacutt i retten.

Rettssaken er nå i gang. Dagbladet følger den direkte. Trykk F5 for siste nytt:

Dagens høring:
1600: Retten er satt.

1605: Dommeren opprettholder fotoforbudet som ble ilagt i går, og begrunner dette med at han mener norske aviser har forhåndsdømt Augusto Toro Blacutt.

- Jeg har fått oversatt norske avisartikler som bruker ordet skyldig om Augusto Toro Blacutt, sier dommeren.

Saken det gjelder er VGs nettsak i går - «han viser bare at han er kriminell», der VG siterer statsadvokaten.

1610: Ifølge Dagbladets reporter i Bolivia er bevæpningen i dag høyere enn de andre dagene. Årsaken er ikke kjent. Politimenn med store automatvåpen vokter rettssalen.

1625: Vitnet Teofilo Canquique, som etterforsket de økonomiske bevegelsene i saken står i vitneboksen.

- Madeleine Alicia Rodriguez sendte penger fra Cochabamba til Brasil, sier vitnet, uten å oppgi summen.

Påtalemyndigheten prøver i stor grad å knytte de tiltalte også til smuglingen av kokain fra Brasil til Arlanda, der to norske kvinner ble tatt. Det er første gang Madeleine Alicia Rodriguez nevnes i forbindelse med Brasil i denne saken.

Toro Blacutt er også siktet i saken der to norske kvinner på 21 og 27 år ble tatt med flytende kokain på Arlanda flyplass i Stockholm.

BEHOLDER HUMØRET: Stina Brendemo Hagen, en av de norske jentene som er tiltalt for å smugle ut 22,5 kilo kokain, foran fengslet  i Bolivia.  FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET.
BEHOLDER HUMØRET: Stina Brendemo Hagen, en av de norske jentene som er tiltalt for å smugle ut 22,5 kilo kokain, foran fengslet i Bolivia. FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET. Vis mer

1633: Augusto Toro Blacutts norske kjæreste (22), som nå befinner seg i Norge, skal ha kjøpt et hus i Santa Cruz
under eget navn, sier Canquique.

22-åringen er tiltalt i saken i Bolivia, og bolivianske myndigheter har
begjært henne utlevert.

Hun er også siktet i saken i Norge.

1715: Advokatene har stort sett brukt sin tid på å påpeke det de mener er tekniske feil ved etterforskningen, og bruker lite tid på å argumentere mot politiets bevismateriale.

1730: Nå har flere advokater protestert mot at en rekke politimenn fra Cochabamba reiste til Santa Cruz for å etterforske saken.

- Man skal bruke politifolk fra Santa Cruz for å etterforske saker i Santa Cruz, påpekte advokaten som representerer Augustos onkel.

- Vi har full anledning til å bruke politifolk fra Cochabamba, svarte påtalemyndigheten.

1803: Retten har akseptert bevismaterialet lagt fram: Blant annet en kvittering for jentenes hotellopphold som er betalt av Augustos onkel.
1807: Retten er hevet.

Fortsetter mandag 1530 norsk tid.