MULIG ÅSTED: Jenta har flere ganger overnattet på Hotell Bondeheimen i Oslo med ordføreren.
Arkivfoto: Terje Bendiksby / Scanpix
MULIG ÅSTED: Jenta har flere ganger overnattet på Hotell Bondeheimen i Oslo med ordføreren. Arkivfoto: Terje Bendiksby / ScanpixVis mer

Knytter stortingsbesøk til overgrepssaken

- Jeg fikk møte stortingspresidenten, sier jenta, som mener det skjedde overgrep ved nesten alle overnattinger i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLEHAMMER (Dagbladet): Det antatte overgrepsofferet i ordførersaken fortsatte i formiddag sin forklaring i Sør-Gudbrandsdal tingrett i Lillehammer.

Aktor Thorbjørn Klundseter stiller i dag mer detaljerte spørsmål om de mange jobbreisene Rune Øygard tok jenta med seg på.

Blant annet dreier dette seg om flere turer til Oslo der hun på dagtid var med på den populære ordførerens møter med blant andre kjente politikere, før hun om natta skal ha blitt utsatt for overgrep.

Øygard pleide å ta henne med seg på Hotell Bondeheimen i Oslo, der han ved flere anledninger forgrep seg på henne, ifølge jenta.

- Stortingsbesøk I dag fortalte jenta retten om at hun blant annet har vært med til Oslo for ulike møter på Stortinget.

- Jeg var med på Stortinget en gang, og hadde flere møter. Vi møtte stortingspresidenten der og spiste lunsj der, sa jenta.

Hun har tidligere gitt uttrykk for at overgrepene var så hyppige at hun er usikker på hvilke hendelser som kan knyttes til hvilke møtedager. I går fortalte jenta også om da ordføreren tok henne med seg til statsministerboligen.

- Vi spiste kveldsmat med Jens Stoltenberg, sa jenta.

Hun anslår at hun har vært med på turer til Oslo seks-sju ganger og at det har skjedd overgrep ved de fleste hotellovernattingene.

- Det skjedde som oftest hver gang vi overnattet bare vi to, sier fornærmede.

- Dyre middager Jenta har forklart at ordføreren ofte hadde henne med seg på imponerende møter og restaurantbesøk.

AKTOR SPØR: Statsadvokat Thorbjørn Klundseter borrer i dag i detaljer i jentas forklaring. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
AKTOR SPØR: Statsadvokat Thorbjørn Klundseter borrer i dag i detaljer i jentas forklaring. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

- Det var mangerettersmiddag til tusen kroner per person, sier hun om en anledning.

Fornærmede klarer ikke navngi alle hun har møtt sammen med Øygard på jobbreisene.

- Jeg har møtt ganske mange personer så vet ikke hvem alle var.

- Skulle være konsulenten hans Ifølge jenta ble hun først ble ordentlig kjent med ordføreren våren 2009, gjennom sin mor og stefar, og at hun og Øygard utveklslet telefonnumre den sommeren.

Dette er noen måneder før det første overgrepet skal ha funnet sted, ifølge tiltalen. Ordføreren skal blant annet ha bedt jenta om å hjelpe ham å komme i kontakt med ungdommen i bygda.

- Rune spurte om jeg ville være konsulenten hans. Jeg ble selvsagt veldig glad - «wow, jeg fikk kontakt med ordføreren», fortalte jenta i går om det skal ha utviklet seg til en lang serie overgrep gjennom to år.