Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Knyttes ikke til gjengkrigen

De fem norsk-pakistanerne pågrepet på Fornebu i går kveld var ikke etterlyst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De fem mennene, alle i 20-års alderen fra Oslo, ble pågrepet under en politiaksjon på Snarøyveien på Fornebu i går kveld.

Sivile spanere og uniformert politi slo til mot den fullastede BMW X5 SUVen da den passerte Telenor-bygget på vei mot E18.

Øyenvitner fortalte Dagbladet.no at to politibiler, den ene sivil, stanset bilen. De fem mennene ble lagt i bakken og påført håndjern.

Våpen og narkotika

Under ransaking av de fem og gjennomsøk av bilen fant politiet en pistol og en liten mengde narkotika. De fem ble innbrakt til politihuset i Sandvika der de frendeles sitter fengslet i påvente av avhør.

Ikke etterlyst

Men politiet kan i dag morges fastslå at ingen av de fem knyttes til den pågående gjengkrigen i Oslo og skytingen på Aker Brygge søndag.

- Ingen av de fem er etterlyste eller i politiets søkelys fra før av, sier operasjonsleder Asbjørn Bjørnes til Dagbladet.no.

TATT: De fem ble pågrepet rett utenfor Telenor-bygget på Fornebu. Politiet fant en pistol og narkotika. Foto: Adrian Øhrn Johansen
TATT: De fem ble pågrepet rett utenfor Telenor-bygget på Fornebu. Politiet fant en pistol og narkotika. Foto: Adrian Øhrn Johansen Vis mer

Bilen, som tilhører en av de pågrepnes far, ble innbrakt av politiets teknikere.

Etterforskningsenheten ved Asker og Bærum politidistrikt starter etterforskningen i dag, og de fem er foreløpig ikke siktet.

image: Knyttes ikke til gjengkrigen
LUKSUSBIL: Den dyre BMW-SUVen ble stoppet under en aksjon der både sivile spanere og uniformert politi deltok.