Jonas-drapet:

Knyttes til drapet

Den mystiske bilen som ble observert i Hønefoss sentrum tre uker før Jonas Aarseth Henriksen ble funnet drept, knyttes til en av de siktede i saken, får Dagbladet opplyst.

REAGERTE: Tre uker før Jonas Aarseth Henriksen ble funnet død, så et vitne to menn hoppe inn i denne bilen etter å ha tagget «Tyster-Jonas» i Hønefoss sentrum. Foto: Dagbladet-tipser
REAGERTE: Tre uker før Jonas Aarseth Henriksen ble funnet død, så et vitne to menn hoppe inn i denne bilen etter å ha tagget «Tyster-Jonas» i Hønefoss sentrum. Foto: Dagbladet-tipser Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet har tidligere omtalt at en mystisk bil ble observert i Hønefoss sentrum tre uker før drapet på Jonas Aarseth Henriksen (30).

Seint på kvelden 30. juli skal to menn ha tagget «Tyster Jonas» - en tagging som dukket opp flere steder i nærområdet i tida før drapet - i Hønefoss sentrum, før de hoppet inn i en hvit bil og kjørte fra stedet.

Vitnet kontaktet politiet om observasjonen etter at drapet på Jonas ble kjent. Først etter at Dagbladet omtalte saken, ble mannen avhørt av politiet.

Bilen knyttes nå til den tredje siktede i saken, får Dagbladet opplyst.

Det var NRK som først omtalte at bilen knyttes til den siktede mannen.

Politiet tause

Mandag ble en 32 år gammel mann fra Hønefoss pågrepet i forbindelse med drapet på Henriksen.

Han var innkalt til avhør og ble pågrepet under avhøret. Det var andre gang 32-åringen var i avhør etter drapet.

Det er denne mannen den mystiske tagger-bilen nå knyttes til, ifølge Dagbladets opplysninger.

Dagbladet har flere ganger spurt politiet om den aktuelle bilen, men de har hittil holdt kortene tett til brystet. Politiet ønsker heller ikke å kommentere om de setter taggingene i sammenheng med drapet.

DREPT: 30 år gamle Jonas Aarseth Henriksen ble funnet død ved ei hytte. Foto: Privat
DREPT: 30 år gamle Jonas Aarseth Henriksen ble funnet død ved ei hytte. Foto: Privat Vis mer

Dagbladet har imidlertid tidligere omtalt at Jonas, i samtale med politiet, navnga en mann som han mente sto bak taggingene i Hønefoss. Denne mannen er identisk med 32-åringen som nå er arrestert og siktet etter drapet, ifølge Dagbladets opplysninger.

Dagbladet har spurt mannens forsvarer, Andrea Wisløff, om hun vil kommentere opplysningene om bilen og taggingene.

- Jeg ønsker ikke å kommentere saken ytterligere per nå, skriver hun i en SMS til Dagbladet.

Tre pågrepet

I tillegg til 32-åringen, er en 28 år gammel mann fra Rena og en 30 år gammel mann bosatt i Elverum varetektsfengslet i saken. De to kjente hverandre og begikk et våpentyveri sammen, som begge ble dømt for i 2019.

Det er uvisst hvilken tilknytning 32-åringen har til den drepte, og til de andre siktede. Alle tre er siktet for drap eller medvirkning til drap - men nekter straffskyld for dette.

Den siktede 32-åringen er også tidligere straffedømt. I 2007 og 2008 ble han dømt for vold. I 2008 ble han også dømt for å ha slått en mann i hodet med en vodkaflaske.

I 2010 ble han dømt for et biltyveri og for å ha brukt narkotika. To år seinere ble han dømt for å skalle til en politibetjent utenfor en pub i Hønefoss, og for vold mot ytterligere to personer.

TAGGET: Disse bildene tok Jonas selv før han ble drept. Flere steder i Hønefoss var det tagget «tyster Jonas». Foto: Privat
TAGGET: Disse bildene tok Jonas selv før han ble drept. Flere steder i Hønefoss var det tagget «tyster Jonas». Foto: Privat Vis mer

Bekrefter sikkerhetstiltak

Siden sommeren 2021 og fram til han ble drept, ble Jonas Aarseth Henriksen rammet av flere hendelser med blant annet hærverk og brannstiftelse. Det var han selv åpen om på sosiale medier - og i podkasten «Avhørt», som intervjuet ham bare seks dager før drapet.

I ukene før drapet dukket det også opp flere tagginger med teksten «Tyster Jonas» og andre skjellsord rettet mot andre navngitte personer.

Politiet har tidligere opplyst at de vurder å iverksette sikkerhetstiltak mot andre personer i etterkant av drapet. Nå bekrefter politiet overfor Dagbladet at det har blitt gjort.

- Vi gjør løpende vurderinger av sikkerhetssituasjonen. Jeg kan bekrefte at vi har iverksatt tiltak rundt dette, sier politiinspektør Odd Skei Kostveit til Dagbladet torsdag.

Hva slags tiltak det er snakk om og hvor mange personer det gjelder, ønsker han ikke å kommentere.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer