Knyttes til omstridt sektmiljø

KrF-leder og statsråd Dagfinn Høybråtens politiske rådgivere Aksel Jakobsen og Eva-Charlotte Stenset er nært knyttet til et sektmiljø hvor den omstridte lederen for Livets Ord i Sverige, Ulf Ekman, er et forbilde. Han er anmeldt for homohets, oppfordrer til fysisk straff av barn og transporterer russiske jøder til okkuperte Vestbredden, i strid med folkeretten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

På landsmøtet i fjor lovet Dagfinn Høybråten å gjøre partiet tydeligere, men ikke smalere. Nå viser det seg at KrF-lederen som statsråd har rekruttert to politiske rådgivere fra et miljø som er svært kontroversielt i Kristen-Norge.

Aksel Jakobsen og Eva-Charlotte Stenset utgjør halvparten av Høybråtens politiske ledelse i Arbeids- og sosialdepartementet. Deres jobb er å gi råd om politikk, strategi og mediehåndtering.

Jesus Revolution

Aksel Jakobsen er medlem av Jesus Church, en menighet som ble startet i 2000 av Stephan og Anne Christiansen. Tre år tidligere stiftet de Jesus Revolution.

I 1998 advarte generalsekretæren i Det Vestlandske Indremisjonsforbund, Karl Johan Halleråker, ungdom mot å delta på stiftelsens festival i Bergen.Grunnen var at Christiansen skrev i ei bok at barnedåp er en løgn fra helvete. Den konservative generalsekretæren mente at ungdommen ble ført inn i en manipulerende sammenheng med teologi som er uakseptabel både i språk og innhold. Året etter ba Christiansen om tilgivelse for uttalelsene.

Jesus Revolution er i dag en misjonsstiftelse som driver evangelisering over hele Europa, blant annet ved hjelp av TV-produksjonen Youth of Europe. Den ble ledet av politisk rådgiver Eva-Charlotte Stenset i 2002 og fram til 2003. I Norge er det TV Visjon Norge som sender programmene og utdanner TV-produsenter gjennom FM Bibelskole. De nekter homofile og samboende studenter opptak.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer