Pfizer og Moderna

Knyttes til sjeldne hjerte-bivirkninger

Både Pfizer og Modernas coronavaksiner knyttes til sjeldne hjertebetennelser av det europeiske legemiddelverket EMA.

VAKSINE: Både Pfizer og Modernas vaksiner knyttes til sjeldne bivirkninger. Dado Ruvic / Reuters / NTB
VAKSINE: Både Pfizer og Modernas vaksiner knyttes til sjeldne bivirkninger. Dado Ruvic / Reuters / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det europeiske legemiddelbyrået EMA fører opp betennelser i hjertet som sjeldne bivirkninger av både Pfizer- og Moderna-vaksinene. Det skriver Legemiddelverket i en pressemelding.

- Det er sett et større antall enn ventet av perikarditt (betennelse i hjerteposen) og myokarditt (betennelse i hjertemuskelen) hos personer som er vaksinert med Comirnaty (BioNTech/Pfizer) eller Spikevax (Moderna), skriver legemiddelverket.

- De fleste tilfellene har oppstått innen to uker etter andre dose av vaksinen. Det er flest yngre menn som har blitt rammet. Pasientene har søkt legehjelp på grunn av vanlige symptomer på perikarditt og myokarditt: Brystsmerter, tungspustenhet og hurtig eller uregelmessig puls. Hos de aller fleste pasientene har tilstanden gått over uten skade på hjertet. I svært sjeldne tilfeller har det oppstått komplikasjoner, skriver Legemiddelverket

Det er meldt 61 tilfeller av perikarditt og 14 tilfeller av myokarditt i Norge.

- Alle som får brystsmerter, tungpustenhet eller hurtig eller uregelmessig puls bør oppsøke lege uavhengig av om de er vaksinert eller ikke, sier medisinsk fagdirektør Steinar Madsen i Legemiddelverket i pressemeldinga.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer