Corona-demonstranter

Knyttes til Trumps utdanningsminister

Væpnede demonstranter dukket opp for å protestere mot coronarestriksjoner i Michigan. De knyttes til USAs utdanningsminister, Betsy DeVos, og hjelper nå til med å organisere demonstrasjoner over hele landet.

VÆPNET PROTEST: Tungt væpnede demonstranter utenfor delstatsforsamlingen i Lansing i Michigan onsdag. Demonstrasjonen ble organisert av en gruppe som knyttes til USAs utdanningsminister. Foto: AP Photo/Paul Sancya
VÆPNET PROTEST: Tungt væpnede demonstranter utenfor delstatsforsamlingen i Lansing i Michigan onsdag. Demonstrasjonen ble organisert av en gruppe som knyttes til USAs utdanningsminister. Foto: AP Photo/Paul Sancya Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Onsdag dukket tusenvis av demonstranter opp i delstatshovedstaden Lansing i Michigan. Mange av dem var tungt væpnet. Noen holdt opp plakater som sammenliknet den demokratiske guvernøren i Michigan, Gretchen Whitmer, med Hitler. De ønsker at coronarestriksjoner skal oppheves.

Michigan Conservative Coalition og Michigan Freedom Fund organiserte demonstrasjonen i delstaten som så langt har flere enn 30.000 bekreftede tilfeller og flere enn 2.200 død av coronaviruset.

Michigan Freedom Fund ble grunnlagt av Greg McNeilly, som er en politisk rådgiver for DeVos-familien. Betsy Devos er USAs utdanningsminister og fra Michigan. Den styrtrike familien hennes har donert penger til organisasjonen.

- Virkelig upassende

Ifølge The Guardian har The Michigan Freedom Fund mottatt mer enn 500.000 dollar (om lag 5.250.000 kroner) fra DeVos-familien, som gir mye penger til høyrevridde organisasjoner.

- Jeg synes det er virkelig upassende av et sittende regjeringsmedlem å støtte politiske angrep på en hver guvernør, sier Whitmer med referanse til Trumps utdanningsminister, ifølge Buzzfeed.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.