- Knyttet til Ahssain-drapet via spor på nettet

Knyttet seg selv til saken via nettsider og blogger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 38 år gammel mann siktet for drapet på Mohamed Ahssain (31), skal ha knyttet seg selv til saken via nettsider og blogger.

Politiet skal ha funnet spor på internett i forbindelse med etterforskningen av drapet på Ahssain.

- Dette er svært interessante spor som vi vil se nøye på, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen.

Ifølge Aftenposten.no ble minst ett av disse sporene slettet etter at tre drapssiktede menn ble sluppet ut av varetekt tirsdag ettermiddag. Men etterforskerne skal ha sikret seg informasjonen.

Det er særlig en 38-åring, som er musikkprodusent, som skal ha knyttet seg selv til saken via informasjon på internett. På sin egen nettside på MySpace skrev han at han var medeier og daglig leder på utestedet Club Kamikaze, der Ahssain ble drept onsdag i forrige uke. Flere personer gratulerer 38-åringen med kjøpet i hans egen gjestebok på nettet.

Nettopp salget av Club Kamikaze står sentralt i politiets etterforskning.Uklart eierskap

Aksjene i selskapet som driver Club Kamikaze ble i begynnelsen av februar overdratt vederlagsfritt til en 25 år gammel rapstjerne. 38-åringens navn er i kontrakten ikke knyttet til eierskap i klubben. 25-åringen fikk en gjeld på 276.000 kroner med på kjøpet. Selger var en mann som hevdet han hadde vært proformaeier av selskapet. De egentlige eierne skal ha vært Ahssain og to andre menn.

Ifølge Aftenposten.no var 25-åringen og 38-åringen involvert i overdragelsen av Club Kamikaze, men 25-åringen skulle stå som offisiell eier på grunn av 38-åringens rulleblad.

ÅSTEDET: Kamikaze, midt i Oslo sentrum, er utpekt som drapsåsted. Foto: RALF LOFSTAD
ÅSTEDET: Kamikaze, midt i Oslo sentrum, er utpekt som drapsåsted. Foto: RALF LOFSTAD Vis mer

Ifølge Aftenposten.nos kilder var det den drapssiktede Chris Pham (34) som skulle være den egentlige eieren, mens 25-åringen og 38-åringen skulle drive utestedet for ham.

Både politiet, Ahssains familie og advokaten som representerer driftsselskapet forsøker å klargjøre hvem som egentlig eide Club Kamikaze.Blogg

Den 38 år gamle musikkprodusenten har også etterlatt seg digitale spor på en blogg. Politiet mener sporene er svært interessante. I en melding diskuterer 38-åringen svært direkte med 25-åringen vedrørende framtiden til Club Kamikaze.

38-åringen sier via sin advokat Andre Kirkholm at han ikke har noe med drapet på Ahssain å gjøre.

Hittil har politiet siktet fem personer i saken. Tre av dem ble løslatt tirsdag.

(NTB)