Knyttet Wara til rasisme og viste video av hjemmet hans på teater. Nå er husveggen åsted for trusler

PST etterforsker trusler mot justisministeren.

TRUSSEL: Natt til torsdag ble huset og bilen til justisminister Tor Mikkel Wara tagget med ordene «rasisit» og «rasist» og tegningen av et hakekors. I tillegg hang en hyssing ut av bensintanken på bilen. Fredag møtte han pressen på statsministerens kontor. Reporter: Trym Mogen. Video: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

PST har satt inn store ressurser for å finne ut hvem som står bak nedtaggingen, hærverket og forsøket på ildspåsettelse av bilen og huset til justisminister Tor Mikkel Wara natt til torsdag.

Dagbladet vet at PST nå innhenter all mobiltrafikk i området, bilder fra overvåkingskameraer i området og passeringer fra de nærliggende bomstasjonene og andre elektroniske spor.

Truslene skjer ei uke etter siste forestilling av teaterstykket «Ways of seeing» på Black Box Teater i Oslo. Stykket har fått enorm oppmerksomhet, blant annet fordi videoopptak av hjemmet til Wara var en del av forestillingen

I stykket, som hadde premiere 21. november, hevdes det også fra scenen at Wara er del av et rasistisk nettverk.

Vil ikke spekulere

Justisministeren selv sier han ikke har noe grunnlag for å si at det kan være en kobling mellom hærverket og teateroppsetningen.

- Disse uttrykkene er brukt i teateroppsetningen og de har filmet det som nå er åstedet. Er det ikke naturlig å tenke at dette kan ha vært til inspirasjon?

- Jeg vil ikke spekulere i om det er noen sammenheng mellom teaterstykket og det som har skjedd på huset mitt, sier Tor Mikkel Wara til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer