Kø av saker om kjønnslemlestelse

Minst 14 anmeldelser til behandling.

FLERE ANMELDELSER: Minst 14 anmeldelser av kjønnslemlestelse behandles i dag i forskjellige politidistrikter i landet. Et gambisk ektepar er siktet for kjønnslemlestelse av fem av sine seks barn. På bildet er jentene fotografert da Dagbladet møtte dem i Gambia i 2005. Foto: ASTRID MELAND
FLERE ANMELDELSER: Minst 14 anmeldelser av kjønnslemlestelse behandles i dag i forskjellige politidistrikter i landet. Et gambisk ektepar er siktet for kjønnslemlestelse av fem av sine seks barn. På bildet er jentene fotografert da Dagbladet møtte dem i Gambia i 2005. Foto: ASTRID MELAND Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

 En navngitt norsk statsborger er anmeldt for å utføre kjønnslemlestelse her i landet på mindreårige jenter fra ikke-vestlige land. Minst 14 politianmeldelser knyttet til kjønnslemlestelse er nå til behandling i forskjellige politidistrikter her i landet.

Politiinspektør Hanne Kristin Rohde i Oslo-politiet bekrefter overfor Aftenposten at de har mottatt 12 anmeldelser relatert til kjønnslemlestelse, men at de ennå ikke har startet etterforskning av samtlige saker. Det skyldes ressursmangel, og sakene står dermed på vent til etterforskning på et senere tidspunkt.

To andre saker er fra Ringerike-distriktet.

- De fleste anmeldelsene kommer fra organisasjonen Human Rights Service, men også barnevernet har levert noen anmeldelser, sier hun til Aftenposten.

Et gambisk ektepar i Oslo er siktet for å ha kjønnslemlestet fem av sine seks barn. Fire av barna er fortsatt i Gambia. Oslo-politiet har bedt gambiske myndigheter om få de fire barna hjem til Norge, fordi foreldrene ikke er samarbeidsvillige. Men prosessen tar tid. De fire barna er norske statsborgere i alderen 9 til 15 år. Politiadvokat Cecilie Gulnes sier at de ønsker å få dem hit for undersøkelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer