FLERE ANMELDELSER: Minst 14 anmeldelser av kjønnslemlestelse behandles i dag i forskjellige politidistrikter i landet. Et gambisk ektepar er siktet for kjønnslemlestelse av fem av sine seks barn. På bildet er jentene fotografert da Dagbladet møtte dem i Gambia i 2005. Foto: ASTRID MELAND
FLERE ANMELDELSER: Minst 14 anmeldelser av kjønnslemlestelse behandles i dag i forskjellige politidistrikter i landet. Et gambisk ektepar er siktet for kjønnslemlestelse av fem av sine seks barn. På bildet er jentene fotografert da Dagbladet møtte dem i Gambia i 2005. Foto: ASTRID MELAND Vis mer

Kø av saker om kjønnslemlestelse

Minst 14 anmeldelser til behandling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

 En navngitt norsk statsborger er anmeldt for å utføre kjønnslemlestelse her i landet på mindreårige jenter fra ikke-vestlige land. Minst 14 politianmeldelser knyttet til kjønnslemlestelse er nå til behandling i forskjellige politidistrikter her i landet.

Politiinspektør Hanne Kristin Rohde i Oslo-politiet bekrefter overfor Aftenposten at de har mottatt 12 anmeldelser relatert til kjønnslemlestelse, men at de ennå ikke har startet etterforskning av samtlige saker. Det skyldes ressursmangel, og sakene står dermed på vent til etterforskning på et senere tidspunkt.

To andre saker er fra Ringerike-distriktet.

- De fleste anmeldelsene kommer fra organisasjonen Human Rights Service, men også barnevernet har levert noen anmeldelser, sier hun til Aftenposten.

Et gambisk ektepar i Oslo er siktet for å ha kjønnslemlestet fem av sine seks barn. Fire av barna er fortsatt i Gambia. Oslo-politiet har bedt gambiske myndigheter om få de fire barna hjem til Norge, fordi foreldrene ikke er samarbeidsvillige. Men prosessen tar tid. De fire barna er norske statsborgere i alderen 9 til 15 år. Politiadvokat Cecilie Gulnes sier at de ønsker å få dem hit for undersøkelse.

- Vi har mistanke om at de er kjønnslemlestet i likhet med ett av to søsken som bor i Norge hvor foreldrene er, sier Gulnes.

Hun opplyser at de ennå ikke har gitt opp å få de fire eldste barna til Norge, men at alternativet kan være i første omgang å vurdere tiltalespørsmålet kun knyttet til det ene barnet.

Av frykt for at foreldrene skal rømme landet, har Oslo-politiet tatt beslag i passene deres.

(NTB)

 

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer