Kø av vitner

TROMSØ (Dagbladet): En kø av skolejenter venter på å la seg vitneavhøre om sine erfaringer med læreren som er siktet for sexovergrep mot en ungdomsskoleelev i Tromsø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det blir nye vitneavhør både før og etter helgen, sier kriminalavdelingssjef Einar Pedersen ved Tromsø politidistrikt.

I går ble seks nye jenter avhørt, slik at det totale antall vitner nå er oppe i 15. Majoriteten føler seg - etter hva Dagbladet forstår - misbrukt av den 35 år gamle læreren.

- Vi vurderer i hvert avhør om innholdet er tilstrekkelig til å opprette ny straffesak. Foreløpig står vi på de fire straffesakene vi opprettet onsdag, sier Pedersen.

- Har tidligere elever ved skolen meldt seg og vil anmelde gamle forhold?

- Det vil jeg ikke kommentere.

Læreren er formelt sett siktet for overgrep mot én pike. Politiet vil ventelig utvide siktelsen til også å gjelde tre andre tilfeller av påståtte overgrep.

  • Tre jenter tok sist helg kontakt med rektor Tore Bakkejord og fortalte om de påståtte overgrepene. Bakkejord kontaktet politiet, som pågrep og siktet læreren tirsdag. Litt seinere samme dag delte skolen ut et brev til samtlige 450 elever. Brevet var ført i pennen av Tromsøs skolesjef og ment som informasjon om pågripelsen til elevenes foreldre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer