MEDISIN: Styreleder Tom E. Pike i Vaccibody tredoblet prisen før han hentet 220 millioner kroner. Foto: 
<span style="background-color: initial;">Eivind Yggeseth / Finansavisen</span>
MEDISIN: Styreleder Tom E. Pike i Vaccibody tredoblet prisen før han hentet 220 millioner kroner. Foto: Eivind Yggeseth / FinansavisenVis mer

Ny kreftvaksine

Kø for å kjøpe aksjer i kreftselskap

Da Vaccibody ba om 200 millioner kroner til en ny kreftvaksine, kom investorene løpende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): – Det var stor interesse fra investormiljøet. Emisjonen ble betydelig overtegnet, men i samråd med tilrettelegger går vi ikke ut med tall i denne sammenheng, sier styreleder Tom E. Pike i Vaccibody til Finansavisen i dag.

Skrudde opp prisen kraftig

Vaccibody har fra tidligere fullfinansiert fase 1 og 2A-studier innen vaksine mot forstadier av livmorhalskreft, men parallelt med dette gjøres nå en kjempesatsing innen en ny form for immunterapi som kalles neoantigen terapi, skriver avisen.

Forrige gang selskapet hentet investorkapital var prisingen 120 millioner kroner. Denne gangen ble prisingen skrudd opp til 399 millioner kroner før penger. Likevel sto investorene i kø.

Den store interessen gjorde at selskapet utvidet emisjonen og hentet 220 millioner kroner i ny egenkapital for å finansiere en vaksine knyttet til immunterapi mot kreft.

Totalt 56 investorer tegnet seg for aksjer, hvorav de største bidragsyterne var Norron Sicav, Norda ASA, Arctic Asset Management og RasmussenGruppen. Til sammen bidro de tre med 115 millioner.

Individuell kreftvaksine

– Med moderne analysemetoder og vår vaksineplattform kan man analysere hver enkelt pasients kreftceller som er spesifikke for denne pasientens kreftceller slik at man kan lage en Vaccibody vaksine-coctail skreddersydd for hver enkelt pasient, forklarer Pike.

– Med moderne teknologi er det nå mulig å lage helt individuelle vaksiner i tide til å behandle pasienter til en pris som helsevesenet har råd til og som også gir selskapet en fornuftig inntjening, legger han til.

Men aller først må det gjennomføres studier i to til tre år, og det er dette det alt vesentlige av de 220 millioner emisjonskronene skal brukes til. Fra tidligere er det investert 80 millioner kroner i investorkapital i selskapet samt 25 millioner i ulike typer prosjektstøtte.

Børsnotering?

Selskapet er ikke børsnotert. Styreleder Tom E. Pike i Vaccibody uttaler imidlertid til Finansavisen det vurderes ulike muligheter knyttet til likviditet i aksjen, men at det ikke er en konkret plan om børsnotering akkurat nå.

Flere økonominyheter

- Oljebremsen har ikke slått inn på resten av økonomien
Det kan gå mot ny rekord på Oslo Børs