Paris:

Kø-kaos ved Louvre

- Det ser ut som Dantes «Inferno» i gangene.

LANG KØ: Louvre er verdens mest besøkte museeum med så mange som 50,000 besøkende hver dag. Foto: Thibault Camus / NTB Scanpix.
LANG KØ: Louvre er verdens mest besøkte museeum med så mange som 50,000 besøkende hver dag. Foto: Thibault Camus / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Enorme køer og kaos er beskrivelsene som brukes om tilstanden på det verdenskjente museet Louvre i Paris.

Så mange som 50 000 besøker Louvre hver dag, og etter at museets mest kjente attraksjon ble flyttet har det blitt for mye.

The Times skriver at bare de som hadde bestilt billetter på forhånd fikk lov til å komme inn og at folk blir avvist i døra. Dette skal ha skapt kaotiske scener.

Kaos

Det er flyttingen av Leonardo da Vincis berømte maleri Mona Lisa, dets vanlige plassering pusses opp, som har skapt kaoset. Louvre skal ikke ha greid å håndtere at trafikken flyttet seg til andre deler av museet.

- Jeg har aldri sett sånt kaos. Jeg trodde det var umulig å utvise slik amatørmessig håndtering, skal en besøkende ha fortalt avisa Le Parisien.

Den besøkende, Isabella, skal selv ha jobbet som museums-guide i 15 år. Hun forteller til avisa at de brukte over fire timer på en guidet tur som normalt tar to.

Inferno

Didier Rykner, som driver kunst-nettstedet La Tribune de l’Art, er ikke spesielt imponert over hvordan Louvre har håndtert den store trafikken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer