København vil ha fri hasj

Danmarks hovedstad utreder nå hvordan de skal avkriminalisere det forbudte stoffet.

CHRISTIANIA: I fristaden Christiania i København var det i mange år akseptert at det ble solgt marihuana og hasj. Nå kan hasjbodene gjenoppstå i lovlige former. Foto: KELD NAVNTOFT/SCANPIX NORDFOTO
CHRISTIANIA: I fristaden Christiania i København var det i mange år akseptert at det ble solgt marihuana og hasj. Nå kan hasjbodene gjenoppstå i lovlige former. Foto: KELD NAVNTOFT/SCANPIX NORDFOTO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Et flertall av Københavns lokalpolitikere gikk i går kveld inn for at Danmarks hovedstad skal bli forsøksby for fri hasj/marihuana. Målet er å sette en stopper for kriminelle dopselgeres milliardgevinst.

Går forslaget gjennom Folketinget, vil København bli den første byen i Norden der det offentlige selger THC-inneholdende rusmidler. Tidligere er Amsterdams «Coffee Shops» det nærmeste nordmenn har vært lovlig mariuhana.

- Jeg er overbevist om at et flertall i Folketinget også vil tenke nytt på rusmisbruksområdet. Vi kan ikke bare fortsette den foreldede forbudsstrategien, sier Lars Aslan Rasmussen, leder for Socialdemokraterne i København, til Jyllands-Posten.

Rasmussen møter imidlertid motbør fra sine partikolleger i Folketinget, som så seint som i fjor fikk nei fra Folketinget på spørsmål om det samme.

- Hvis vi gjør det lettere å få tak i hasj, ender flere på tyngre stoffer, sier folketingsrepresentant Ole Høkkerup for Socialdemokraterne.

Møter motstand Venstre, som hadde statsministeren fram til høstens valg, er også i mot forslaget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer