SLÅR HARDT: - Sosial dumping er noe svineri som vi slår hardt ned på her i København, sier Københavns overborgermester Frank Jensen. Foto: AFP/Scanpix/TORKIL ADSERSEN
SLÅR HARDT: - Sosial dumping er noe svineri som vi slår hardt ned på her i København, sier Københavns overborgermester Frank Jensen. Foto: AFP/Scanpix/TORKIL ADSERSENVis mer

Københavns overborgermester nekter ansatte å fly med Ryanair

Mener Ryanairs lønns- og arbeidsvilkår er «noe svineri».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Københavns overborgermester Frank Jensen nekter kommunens ansatte å fly med Ryanair i jobbsammenheng. I en såkalt bok-single på forlaget Berlingske beskriver Jensen (Socialdemokratiet) Ryanairs lønns- og arbeidsvilkår som «noe svineri».

- Sosial dumping er noe svineri som vi slår hardt ned på her i København. Vi stiller krav til alle som vil levere noe til kommunen om at de tilbyr sine ansatte skikkelige lønns- og arbeidsforhold. Derfor har vi allerede et forbud mot å fly med Ryanair, skriver Jensen.

Ryanair, som er Europas største flyselskap, åpnet i mars base på Kastrup. I Danmark flyr selskapet fra før til og fra Billund og Aarhus på Jylland.

Utspillet fra Jensen kommer etter at flere danske kommuner har innført krav om at det kun kan handles med virksomheter som har dansk tariffavtale.

Til tross for press fra myndigheter og fagbevegelse nekter Ryanair å inngå tariffavtale på danske vilkår.
NTB