POLITIET VIL HA TIPS: Politiet br om hjelp fra de som har sett denne bilen i Arups gate i Oslo fra lørdag 29. mars til tirsdag 1. april. Politiet setter bilen i sammenheng med det brutale gullsmedranet på Grønland 29. mars. Foto: Politiet
POLITIET VIL HA TIPS: Politiet br om hjelp fra de som har sett denne bilen i Arups gate i Oslo fra lørdag 29. mars til tirsdag 1. april. Politiet setter bilen i sammenheng med det brutale gullsmedranet på Grønland 29. mars. Foto: PolitietVis mer

Kobler denne Audien til Kalashnikov-ranerne

Avfyrte skudd under gullsmedran på Grønland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslo-politiet gikk i 16-tida i da ut med en oppfordring til publikum på politidistriktet Facebook-side, hvor de ber publikum om vitneobservasjoner og tips knyttet til en svenskregistrert mørk rød Audi A3 i forbindelse med gullsmedbutikk-ranet på Grønland lørdag 29. mars.

Bilen stod parkert utenfor Arups gate 16b i Gamlebyen i Oslo fra lørdag ca kl 12, til tirsdag 1. april ca kl 15.

Ranerne flyktet fra gullsmedbutikken i Grønlandsleiret i en Audi A3, som så ble satt fyr på ved Lakkegata skole, bare et par minutters kjøring unna. Ranerne var bevæpnet med en Kalashnikov, og avfyrte skudd - trolig i lufta - under ranet.

Politiet har tatt beslag i den røde Audien, og den er undersøkt av krimteknikerne, men de ønsker ikke å si hvordan bilen er knyttet til ranet.

- Vi knytter den til gullsmedranet. Vi ønsker observasjoner og tips om denne bilen i det beskrevne tidsrommet. Vi vil også foreta en rundspørring i det aktuelle nabolaget, sier politiinspektør Einar Aas, leder for organisert kriminalitet i Oslo-politiet til Dagbladet.

Han vil ikke fortelle noen detaljer om hva de vet om bilen, om de har tanker om hvem som har kjørt bilen eller om registreringsnummeret tilhører bilen i utgangspunktet eller om den er stjålet.

KNYTTES TIL RAN: Politiet er sparsommelige med informasjon, men knytter denne røde audien til ranet. Foto: Politiet
KNYTTES TIL RAN: Politiet er sparsommelige med informasjon, men knytter denne røde audien til ranet. Foto: Politiet Vis mer

- Vi har ingen pågrepne i saken. Vi samarbeider tett med våre kolleger i Sverige, sier Aas.

Politiet gjennomfører en rundspørring i området i Gamlebyen i ettermiddag.