Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kobler drap og attentat

Overvåkingspolitiet er sikre på at attentatene mot Per og Anne Orderud Paust i fjor ikke var politisk motivert. Drapsetterforskerne mener det er sammenheng mellom attentatene i fjor sommer og likvideringene i pinsehelga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi går utifra at det er en sammenheng mellom attentatene og trippeldrapet, sier politiadvokat Tom Danielson.

- Det vil være merkelig om det ikke er en sammenheng mellom hendelsene, sier politiadvokaten.
Overfor Dagbladet blir det presisert at politiet har mistanker mot navngitte personer, som kan ha motiv, og som i fjor ble knyttet til attentatforsøkene mot Per Paust og Anne Orderud Paust.

I går fastslo politiinspektør Øystein Berger, sjef for antiterrorseksjonen i Politiets overvåkingstjeneste (POT), overfor Dagbladet at de to attentatene ikke var politisk motivert.

Vi bisto politiet i Oslo. Undersøkelsene som ble gjort viste at det ikke var noe grunnlag for å knytte attentatene til en politisk handling, sier Berger.

På grunn av Anne Orderud Pausts stilling som sekretær i Forsvarsdepartementet og ektemannens jobb i Utenriksdepartementet deltok POT i etterforskningen.

- Vi er ikke involvert i etterforskningen av trippeldrapet, sier Berger.

Dagbladet har fått bekreftet at politietterforskerne i Oslo hadde konkrete navngitte personer i søkelyset for attentatene i fjor sommer.

Funnet av dynamitt, festet under bilen som Anne Orderud Paust hadde lånt av sin far, førte ikke politiet noe nærmere en mistenkt. Men avhør avdekket flere merkverdigheter.

Derimot ga gassbeholderen, som var plassert utenfor inngangsdøra til ekteparets leilighet på Skillebekk i Oslo, flere konkrete spor.

Dagbladet er kjent med at flere av dem som ble avhørt om de kriminelle handlingene ekteparet Paust var utsatt for, etter politiets mening har fortalt halvsannheter.
Men politiet mente at de hadde for få og for dårlige bevis. Derfor ble ingen siktet i saken.