Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hund dumpet i bekk:

Kobler inn Kripos

Politiet har én mistenkt etter at hunden Petter ble funnet sammenteipet i en bekk.

FOSTERHJEM: Petter har fått et nytt hjem og blir tryggere for hver dag, forteller fostermor Mette Mørkved. Foto: Mette Mørkved / Solplassen
FOSTERHJEM: Petter har fått et nytt hjem og blir tryggere for hver dag, forteller fostermor Mette Mørkved. Foto: Mette Mørkved / Solplassen Vis mer

Det var 7. desember at den lille hunden Petter (1) ble funnet i en bekk i Asker, med beina teipet sammen i en plastpose.

Politi og brannvesen rykket ut etter at en kvinne hadde observert hunden i bekken.

- Det framstår som åpenbart at noen har forsøkt å ta livet av hunden. Det er selvsagt straffbart å avlive dyr på denne måten, sa operasjonsleder Gjermund Stokkli til Dagbladet.

Da de fikk Petter opp av vannet var han sterkt nedkjølt, men i live.

Mistenkt

Kommunikasjonsrådgiver i Oslo politidistrikt Astrid Snijder Gjøsund forteller til Dagbladet at saken er under etterforskning, og at de har én mistenkt i saken.

- Per nå er alt som var på hunden, som teipen og sekken, sendt til analyse for DNA og fingeravtrykk hos Kripos, sier hun.

Gjøsund sier de ikke forventer noe svar før over jul.

SULTEN: En tynn og kald hund ble plutselig oppmerksom på en åpen dør, noe han utnyttet. Reporter: Christian Wehus. Video: CNN. Vis mer

Fosterhjem

I dag bor Petter i et fosterhjem hos Mette Mørkved som jobber på Solplassen, som er et omplasseringssenter for hunder. Det er hun som har gitt han navnet Petter, blant annet for å gi han en ny start på livet.

Hun forteller til Dagbladet at han har vært hos henne ei uke nå, og at han blir tryggere for hver dag.

- Han virker blid og fornøyd. Han er svært selskapelig anlagt, og fotfølger meg rundt - vi er sammen døgnet rundt, sier hun og fortsetter:

- Han har vært hos veterinær for helsesjekk i dag, og han ser ut til å ha kommet seg bra. Sårene på bena, etter teipen, gror heldigvis fint. Han er fortsatt svært tynn, så vi jobber med å få ham opp i vekt.

Mørkved synes det er uforståelig at noen kan gjøre noe sånt mot et dyr.

- Det er på tide at det gis en streng straff, som gir et tydelig signal om at dette er en kriminell handling, i håp om at det kan ha en preventiv virkning, sier hun.

Hun sier det heldigvis ikke er ofte at de får inn hunder som bevisst er mishandlet.