Trump:

Kobler innvandring og terror

- Frankrike har et stort problem, sa president Trump søndag. Nå lover han å fortsette den knallharde innvandringspolitikken dersom han vinner valget tirsdag 3. november.

Publisert
Sist oppdatert

USAs president Donald Trump avholdt søndag et valgmøte i byen Washington i vippestaten Michigan, to dager før valgdagen tirsdag 3. november.

På valgmøtet talte den sittende presidenten blant annet om innvandring, og hevdet i den forbindelse at «Frankrike har et stort problem», med henvisning til terrorangrepene som har oppstått i forbindelse med karikatur-debatten i landet de siste ukene.

- Biden har lovet en 700 prosent økning av innvandrere fra de farligste terrorist-områdene i verden, sa Trump fra scenen, og fortsatte:

- Bidens plan vil gjøre Michigan, Minnesota og hele midtvesten til et asylmottak. Det er dere sikkert henrykte over, sa han til buing fra tilhengerne.

Jevnt i vippestater

I løpet av dagen skal Trump også innom Iowa, North Carolina og Georgia, før han runder av i Florida klokka elleve på kvelden.

Bidens nasjonale ledelse over Trump har vært relativt stødig de siste månedene mens koronapandemien har rast videre i USA.

FiveThirtyEights vektede måling for landsgjennomsnittet gir nå Biden 52 prosent av stemmene mot Trumps 43 prosent.

RealClearPolitics ' gjennomsnitt av de siste målingene gir Biden en ledelse på drøyt 7 prosentpoeng.

Men Trump har fortsatt sjanser til å vinne, og målingene viser jevnt løp i flere viktige vippestater. I Florida er Bidens ledelse på bare 0,7 prosentpoeng hos RealClearPolitics og 1,8 hos FiveThirtyEight.

90 millioner stemmer

I forbindelse med den pågående coronapandemien lovet Trump at han ikke vil innføre noen form for «lockdown» dersom han vinner valget på tirsdag.

USA har så langt registrert 9.323.274 smittede og 235.248 døde som følge av covid-19-pandemien.

Mer enn 90 millioner har så langt forhåndsstemt i USA, bare dager før valget. Det viser en oversikt fra U.S. Elections Project.

Av disse er nesten 58 millioner poststemmer, mens 33,1 millioner stemmer er avlagt ved fysisk frammøte. Flest forhåndsstemmer er kommet inn i California, Texas og Florida.

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer