Kobler Malaysias regjering til al-Qaida

Denne boka kobler malaysiske myndigheter til al-Qaida. Nå blir den fjernet fra bokhandlene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I boka «Inside al-Qaida: Global Network of Terror» har forsker Rohan Gunaratna ved universitetet i St. Andrews i Skottland koplet regjeringspartiet i Malaysia til terrornettverket al-Qaida.

Gunaratna mener regjeringspartiet har historiske forbindelser med de muslimske separatistene på Filippinene, som igjen har bånd til al-Qaida.

Statsminister Mahathir Mohamads nasjonale front-koalisjon, har styrt landet siden uavhengigheten fra Storbritannia i 1957. De har hatt både ideologiske og politiske bindinger til Moro Islamic Liberation Front, en opprørsgruppe som har kjempet for en egen stat sør på Filippinene, skriver forskeren i boka.

Nå melder landets ledende bokhandelkjeder at de har fjernet boka fra hyllene etter at regjeringspartiet hevdet at boka farer med usannheter.

En anonym bokhandler forteller til nyhetsbyrået AP at innenriksministeren rådet dem til å fjerne boka.

Innenriksminister Abdullah Ahmad Badawi sier at regjeringen ikke har forbudt boka, men at de vurderte å gjøre det.

Abdullah sier også at regjeringen har lagt inn en formell protest i FN fordi de har tatt med detaljer fra boka i en rapport til FNs sikkerhetsråd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer