Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kobler pengeran sammen

Politiet utelukker ikke at pengeranet i Mjøndalen i natt kan ha en sammenheng med flere andre lignende ran i Oslo og andre steder på Østlandet det siste halve året.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ranet i natt er det andre lignende ranet i år. I fjor ble det utført tre slike ran. Ingen er pågrepet etter det siste ranet, men politiet har sikret seg vitneobservasjoner som ansees som svært interessante.

Nattens ran har flere likhetstrekk med et pengetransportran i Lillestrøm i april. Da brukte ranerne AG3 skytevåpen, og de lenket vekterne med håndjern. Det samme skjedde i natt.

Viktig observasjon

Et vitne som har meldt seg for politiet forteller at han har sett to menn like ved ransstedet like før 04.00 i morges. Kort tid etterpå hørte vitnet en bil som startet og kjørte vekk. Opplysningene er et av politiet viktigste spor i saken. Ingen vet hvilken vei ranerne tok, men politiet utelukker ikke at de kan ha forsvunnet i en båt på Drammenselva.

- Vi er interessert i tips. De to ranerne skal være cirka 175 cm høye. De var mørkkledde - med mørke finlandshetter. En av dem hadde antakeligvis østlandsdialekt, forteller politiadjutant Morten Daae ved Drammen politidistrikt til Dagbladet :på nettet.

Stort ransutbytte

Ranerne brøt opp bilen og tømte den for penger utenfor SpareBank 1 i Arbeidergata 28 i Mjøndalen sentrum.

Politiet fikk melding om ranet klokken 03.55, nesten samtidig som vitnet så de to ukjente mennene ved Mjøndalen jernbanestasjon, som ligger like ved banken.

Politiet har foreløpig ingen oversikt over hvor mye penger som var i bilen, men trolig har beløpet vært stort. Årsaken er at vekterne fra Securitas hadde samlet inn omsetningen fra mange butikker i regionen,

helt siden klokken 19.00 kvelden før. Stoppet i Mjøndalen var en av de siste på pengetransportens rute.

Ikke skadd

De to vekterne som kjørte verditransporten er ikke skadd.

- Vekterne får hjelp av profesjonelle folk, sier sikkerhetssjef i Securitas Morten Østerhaug. Vekterne har i dag blitt avhørt av politiet.

- Vi opplever en uheldig utvikling. Det kan jeg ikke legge skjul på, sier Østerhaug. Han mener at Securitas' sikkerhetsrutiner er gode nok, men de vil selvfølgelig bli vurdert på nytt.

De mange ranene av pengetransporter har skjedd i Enebakk, Lillestrøm, Mjøndalen, Liertoppen og ved

Sparebanken Nor i Oslo sentrum. Etter dette ranet er en person er vartektsfengslet, men ingen er dømt for ranet.