Banklekkasje:

Kobler russisk nettverk til prins Charles' stiftelse

En lekkasje av 1,3 milliarder pengetransaksjoner skal vise at svarte penger som stammer fra Russland har havnet i en stiftelse som ledes av prins Charles.

BANKLEKKASJE: Penger som har blitt donert til en stiftelse som ledes av prins Charles', skal ifølge en omfattende banklekkasje stamme fra økonomisk kriminalitet i Russland. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix
BANKLEKKASJE: Penger som har blitt donert til en stiftelse som ledes av prins Charles', skal ifølge en omfattende banklekkasje stamme fra økonomisk kriminalitet i Russland. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Opplysninger fra en ny, omfattende banklekkasje skal vise at enorme mengder svarte penger, som kan kobles til personer tett på Vladimir Putin, er blitt sluset gjennom flere bankkontoer og endt opp i Vesten

Blant annet skal noe av pengene ha endt opp i en stiftelse som ledes av prins Charles, mens noe skal ha blitt brukt til å dekke en flyreise for poplegenden Prince. I tillegg skal flere milliarder kroner ha blitt trukket gjennom flere Nordea-kunders bankkontoer.

Totalt skal 4,6 milliarder dollar (omtrent 40 milliarder norske kroner) ha blitt sendt til Europa og USA fra et nettverk som omfatter 70 skallselskaper med bankkontoer i Litauen.

Nettverket omtales som en enorm hvitvaskingsmaskin som er døpt «Troikaens vaskeri» (The Troika Laundromat), og skal ifølge personer som har gransket lekkasjen ha blitt betjent av en indre krets nær Russlands maktelite, ifølge nyhetsbyrået NTB.

Prins Charles' stiftelse

The Guardian skriver at prins Charles' stiftelse, Prince's Charities Foundation, har mottatt 200 000 dollar (omtrent 1,7 millioner norske kroner) over tre år fra et skallselskap som er registrert på De britiske Jomfruøyer - Quantus Division.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer