NY DRAPSSAK: Peter Madsen ble dømt til livstid i fengsel for drapet på den svenske journalisten Kim Wall. Nå kobles han til drapet på Emilie Meng (17). Foto: Bax Lindhardt / Scanpix Danmark.
NY DRAPSSAK: Peter Madsen ble dømt til livstid i fengsel for drapet på den svenske journalisten Kim Wall. Nå kobles han til drapet på Emilie Meng (17). Foto: Bax Lindhardt / Scanpix Danmark. Vis mer

Peter Madsen:

Kobles til dansk drapssak

Livstidsdømte Peter Madsen (49) kobles til drapet på 17 år gamle Emilie Meng, ifølge en ny dansk bok.

Publisert

En ny dansk bok hevder at drapsdømte Peter Madsen (49) ved tre anledninger har vært i søkelyset for drapet på 17 år gamle Emilie Meng.

Det melder danske BT.

Boka er skrevet av to av redaksjonens egne journalister Bo Norsttröm Weile og Jesper Vestergaard Larsen, og tar for seg drapet på 17 år gamle Emilie Meng som forsvant sporløst sommeren 2016 etter en bytur med venninner i Korsør i Danmark.

I slutten av desember det samme året, ble hun funnet død ved et tjern nær Brorup. Siden har drapet vært et mysterium.

Ifølge journalistene har de flere uavhengige kilder med tett kobling til etterforskningen bekreftet at Madsen har vært etterforsket i saken.

Det var ABC Nyheter som omtalte saken først i Norge.

RETTSSAK: Peter Madsen ble dømt til livstid i fengsel for drapet på den svenske journalisten Kim Wall. Dette er saken. Video: NTB Scanpix/NTB Scanpix Danmark/Frida Andersen Vis mer

- Flere likheter

Avisa skriver at Madsen er undersøkt fordi det har vært flere likheter mellom drapet på Meng og Kim Wall, som Madsen er dømt for å ha mishandlet og drept i august 2017.

Blant annet ble de begge funnet i vann. Politiet har også etterlyst en hvit varebil i forbindelse med Meng-forsvinningen.

Ifølge avisa har journalistene fått bekreftet av Madsens tidligere ansatte, samt venner av ham, at Madsen kjørte en slik varebil.

Madsen skal også ha hatt tette bånd til Korsør, stedet hvor 17 år gamle Meng bodde og forsvant, ifølge avisa.

Journalisten Kim Wall ble meldt savnet etter å ha reist med Madsen i en ubåt, og ble seinere funnet partert. Under rettssaken nektet Madsen for drapet, men anket likevel ikke skyldspørsmålet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer